Cezayir'de 2. rehine krizi

Cezayir ordusu 2. rehine krizine imza attı. 7 rehine ile birlikte toplamda 18 kişi öldü.

Cezayir'de 2. rehine krizi

Cezayir Resmi Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, Cezayir ordusunun  rehineleri kurtarmak için düzenlediği operasyonda, 7 rehine ve 11 militanın  öldürüldüğü belirtildi.

 Rehineleri elinde bulunduran silahlı militanlar saldırıdan önce  yaptıkları açıklamada, herhangi bir müdahalede tesisi patlatarak İngiliz, Norveç,  Amerikan ve Çin asıllı rehineleri infaz etme tehdidinde bulunmuştu. Konuyla  ilgili Cezayir ordusundan ise henüz bir açıklama gelmedi.
        
 Rehineleri alıkoyan ''Kanla İmza Atanlar Tugayı'', Cezayir ordusunun daha  önce tesise düzenlediği rehine kurtarma operasyonunda 34 rehine ve 15 örgüt  üyesinin öldüğünü, ellerinde ise sadece 7 rehinenin kaldığını iddia etmişti.

 Cezayir'in İlizi kentinin Ayn Emnas bölgesindeki doğalgaz tesislerine  gerçekleştirilen saldırıyı, Mağrib El Kaide Örgütü'nden ayrılan ''Kanla İmza  Atanlar Tugayı'' üstlenmişti.

 ''Kanla İmza Atanlar Tugayı''nın liderliğini, Cezayir asıllı Muhtar Bin  Muhtar yapıyor. Örgüt, Fransa'nın Mali'ye yönelik askeri müdahalesini  durdurmasını talep ediyor.
         
<< Önceki Haber Cezayir'de 2. rehine krizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER