Durun siz kardeşsiniz!

Yarımada'da işler karışıyor. İlk defa kendi topraklarından uydu fırlatan ülke, komşusuna sert mesaj verdi.

Durun siz kardeşsiniz!

Kuzey Kore'nin 12 Aralık'taki uzun menzilli füze denemesinden sadece 6 hafta sonra Güney Kore uzaya uydu gönderdi.

Kuzey Kore'nin ardarda yaptığı uzun menzilli füze denemelerine Güney Kore uzaya uydu göndererek cevap verdi. Daha önce iki kez başarısız olan denemeler sonrasında üçüncü denemenin başarılı olduğunu ve uydunun yörüngeye yerleştiğini açıkladı.

KSLV-1 füzesinin Naro Uzay Merkezi'nden yerel saatle 16.00'da (TSİ 09.00) fırlatılışı, televizyonlardan canlı yayınlandı. Füzenin füzesinin fırlatılışı, daha önce teknik sorunlar nedeniyle son anda iptal edilmişti.

Güney Kore Yonhap Haber Ajansı, yüksek teknoloji ürünü radar ekipmanları taşıyan iki savaş gemisinin, füzeyi izlemek için güney kıyılarına gönderildiğini duyurdu.

140 tonluk roketin bir kısmı Güney Kore'de, bir kısmı ise Rusya'da üretildi. Uzayda başka ülkelerden fırlatılmış uyduları bulunan, ancak uzaya kendi topraklarından uydu göndermek isteyen Güney Kore'nin 2009 ve 2010'daki girişimleri başarısız olmuştu.

KRİTİK ZAMANLAMA

Güney Kore'nin uydu denemesini, Kuzey Kore'nin 12 Aralık'taki uzun menzilli füze denemesinden sadece 6 hafta sonra yapması dikkati çekti. Tüm uluslararası uyarılara karşı gelen Kuzey Kore, Unha-3 füzesinin fırlatıldığını ve uydunun başarıyla yörüngeye yerleştiğini duyurmuştu.

REUTERS / Haber5.com 
<< Önceki Haber Durun siz kardeşsiniz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER