İsrail askerlerini yakacak görüntü!

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bir Filistinlinin, İsrail askerleri tarafından darp edildiği görüntüler ortaya çıktı.

İsrail bir Filistinli'yi darp etti!

  • Bir Filistinlinin, İsrail askerleri tarafından darp edildiği görüntüleri ortaya çıktı.
  • Kameranın yönü bilinçli olarak değiştiriliyor.
  • Görüntülerin bilinçli bir şekilde savcılığa ulaştırılmadığı iddia edildi. 
Görüntülerde geçtiğimiz Nisan ayı sonunda Batı Şeria'nın El Mazra El Şarkiye köyünde İsrailli askerler, Filistinli Muhammed Daar Saad'ı gözaltına alırken darp ettiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı. İsrailli askerlerin Filistinli Muhammed Daar Saad'ı darp ederken kameranın yönü bilinçli olarak değiştiriliyor. Darp etme görüntülerinin ortaya çıkması sonrasında İsrail askeri savcılığı, Filistinli Muhammed Daar Saad'ın askerlere taş attığı suçlamasını geri çekti. Filistin vatandaşı Saad yaklaşık bir ay gözaltında tutuldu.

Askerlerin, Filistin vatandaşını darp ettiği sırada bir güvenlik kamerası kayıtta ancak darp olayı devam ederken, kamera aniden yön değiştiriyor ve başka bir noktayı göstermeye başlıyor. Kameranın çektiği görüntülerde, bir İsrail askeri, Filistinli Muhammed Daar Saad'ı yerde sürükleyerek, tekme atıyor. Daha sonra iki asker daha olay yerine giderek, Filistin vatandaşını birlikte darp etmeye devam ediyor.

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, İsrailli askerlerin, Filistinliyi darp etmek için bilinçli bir şekilde kameranın yönünü değiştirdiğini ileri sürdü. B'Tselem görüntülerin bilinçli bir şekilde savcılığa ulaştırılmadığı da iddia etti. Darp etme görüntülerinin ortaya çıkması sonrasında İsrail askeri savcılığı, Filistinli Muhammed Daar Saad'ın askerlere taş attığı suçlamasını geri çekti. Filistin vatandaşı Saad yaklaşık bir ay gözaltında tutuldu.

<< Önceki Haber İsrail askerlerini yakacak görüntü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER