Meclis tuvaletinde kokain skandalı

İngiltere’de Parlamento binasında yapılan kimyasal testlerde tuvaletlerde kokain kalıntılarına rastlandı.

Meclis tuvaletinde kokain skandalı

Uyuşturucu kalıntılarının binanın kamuya açık olmayan ve genelde milletvekilleri ve parlamento çalışanları tarafından kullanılan özel tuvaletlerde de görüldüğü belirtildi.

İngiltere Parlamentosu’nun bulunduğu Westminster Sarayı’nda yapılan testlerde tam 9 tuvalette çeşitli yüzeylerde kokain kalıntısına rastlandığı belirtilirken, araştırmayı gerçekleştiren The Sun gazetecileri parlamento tuvaletlerinin her gün bir kaç kez detaylı olarak temizlendiğini bu nedenle de uyuşturucunun son bir kaç saat içinde kullanılmış olması gerektiğini söyledi.

Gazeteciler araştırmayı Avam Kamarası’ndan gizli bir kaynağın parlamento tuvaletinde uyuşturucu kullanımına şahit olduğunu söylemesinin ardından gerçekleştirdiklerini belirtirken, uyuşturucunun binaya nasıl sokulduğu da tartışma yarattı.

İngiliz parlamentosuna girmek isteyen herkes detaylı güvenlik kontrollerinden ve aramalardan geçiriliyor. Bina içinde de sürekli 500 güvenlik görevlisi ve polis tarama yapıyor.

"KİM OLDUĞUNU BİLEMEYİZ"
Parlamento sözcüsü basının suçlamalarına ve milletvekillerinin binada kokain kullanıyor olabileceği yönündeki imalarına karşılık yaptığı açıklamada “Parlamento binası bir kamu alanı. Her gün bu tuvaletlere giriş izni olan ya da birinin eşliğinde girebilen 1 milyon ziyaretçiye kapılarımızı açıyoruz. Doğal olarak tuvaletlerde insanların ne yaptığını kontrol etmemiz kabul edilemez. Ayrıca milletvekilleri ve onların çalışanları dışında da 14 bin sözleşmeli çalışana ve görevliye parlamento giriş kartı verildi. Sonuç olarak uyuşturucu kullananın kim olduğunu bilmem imkansız” dedi.

Sözcü, “Parlamento binasında yapılan güvenlik taramaları insanların başkalarına zarar vermeye çalışmasını önlemeye odaklanıyor. Kişisel kullanım amaçlı küçük miktardaki uyuşturucular ile ilgili bir arama yapmıyoruz. Parlamento uyuşturucu kullanımı problemini çok ciddiye alıyor ve bu konuda yardıma ihtiyacı olan herkese gerekli yardımı öneriyor” dedi.

2005 yılında da bir Alman televizyonunun yaptığı araştırma sonucunda Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nun 49 tuvaletinden 46’sında kokain izine rastlanmıştı.
<< Önceki Haber Meclis tuvaletinde kokain skandalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER