Mısır'dan gelen acı haber!

Mısır'daki çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı her dakika artıyor.

Mısır'dan gelen acı haber!

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan Mursi'nin destekçileri ile karşıtları arasında dünden beri süren çatışmalarda en az 30 kişi hayatını kaybetti.

İskenderiye’deki şiddet olaylarında 12 kişinin öldüğü, 200 kişinin yaralandığı bildirildi. Başkent Kahire’de de en az 5 kişi yaşamını yitirdi. El Ariş’in Kuzey Sinai kasabasındaki olaylarda 5 polis memurunun ve 2 göstericinin öldürüldüğü kaydedildi. Ülkenin değişik bölgelerinde 6 kişinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi. Asyut kentinde de valilik binası önünde ordunun yönetime el koymasını protesto eden Mursi yanlıları ile polis arasında çatışma çıktı. Olayda 2 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Luksor kentinde ise Mursi destekçileri ile polis arasında meydana gelen çatışmalarda 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

Hastane yetkililerinden edinilen bilgiye göre, birkaç gündür Mursi taraftarları ile karşıtlarınca düzenlenen gösterilerde ve bunları takip eden olaylarda 72 kişi hayatını kaybetti, binin üzerinde de yaralı var. Hayatını kaydedenler arasında doğrudan başına ve vücudunun çeşitli bölgelerine aldığı kurşun darbesiyle ölenler bulunuyor.

Öte yandan Mısır ordusundaki bazı komutanların Mursi'nin görevine iade edilmesi için Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi'ye baskı yaptığı iddia edildi. Ordu, resmi internet sitesinden bu iddiaları yalanladı.

AA - CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'dan gelen acı haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER