New York Times'dan çok çarpıcı bir haber daha

ABD’li New York Times’ın dün manşetten verdiği habere göre Türk hükümetinin harekete geçmemesi Washington’ı bıktırdı.

New York Times'dan çok çarpıcı bir haber daha

Suruç’ta Kobani’yi gören hakim tepelere tank ve obüsler yerleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri teyakkuzda. Bazı noktalara dün füze rampaları konuşlandırıldı. Ancak Türkiye’nin Kobani’de katliam tehdidi karşısında IŞİD’e karşı aktif rol almaması Batı’da eleştiri konusu oluyor. ABD de IŞİD’le mücadelede çekingen tutumundan vaçgeçmesi için Ankara üzerindeki baskıyı artırıyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, son üç günde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile birçok telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le savaşta özel temsilci olarak atadığı emekli Orgeneral John Allen Türkiye’ye geliyor. 

ABD’nin muteber gazetelerinden New York Times’ın dün manşetten verdiği habere göre Türk hükümetinin harekete geçmemesi Washington’ı bıktırdı. Allen’ın kritik ziyareti öncesi ismi açıklanmayan üst düzey bir Amerikalı yetkili, NY Times’a yaptığı açıklamada, “Kendi sınırlarına bir milden az bir mesafede bir katliamı önlemek için ayak direten Türkiye konusunda giderek artan bir sıkıntı var. Suriye’de bir insanî felaketin yaşandığı şeklindeki tüm yüksek sesli açıklamalardan sonra yeni bir felaketi önlemek için tedbir almamaya yönelik gerekçeler icat ediyorlar. Bir NATO müttefiki, sınırından biri taş atımı mesafede cehennem meydana gelirken bu şekilde hareket etmez.” eleştirisinde bulundu.

Zaman'ın haberine göre, yaklaşık 1,6 milyon Suriyeliyi ağırlayan ve Kobani saldırısının ardından yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya olan Türkiye ise Suriye içinde güvenli bir bölge oluşturulmasını, Suriye’de sadece IŞİD’in değil Beşşar Esed’in devrilmesini de garanti edecek bir strateji geliştirilmesini istiyor.
<< Önceki Haber New York Times'dan çok çarpıcı bir haber daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER