O ülke 25 bin işçi alacak

Kişi başına gelirin 48 bin doların üzerinde olduğu Kanada'ya bu yıl 25 bin nitelikli göçmen alınacak.

O ülke 25 bin işçi alacak

Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, Kanada'da kişi başına gelirin 48 bin doların üzerinde olduğunu ve ortalama bir Kanadalı ailenin ev, araba ve tasarrufundan oluşan mal varlığının 363 bin dolar civarında olduğunu belirterek, ülkenin bu yıl 25 bin nitelikli göçmen alacağını söyledi.

Akaydın, Kanada'nın 2014 yılı nitelikli göçmenlik listesini dün yayınladığını, listenin sürprizlerle dolu olduğunu kaydetti.

Geçen yıl toplam 5 bin göçmenlik başvurusu kabul eden ülkenin bu yıl rakamı 25 bine çıkardığı bilgisini veren Şevki Akaydın, "Ayrıca 50 farklı meslek grubundan göçmenlik başvuruları kabul edilecek. Bu rakam geçen sene 22 idi" ifadelerini kullandı.

Ana meslek grubu listesinde finans yöneticileri, finansal analistler, sigorta, emlak ve finans danışmanları, finans ve portföy uzmanları, sağlık yöneticileri, petrol mühendisleri, öğretim görevlileri ile anaokulu uzmanlarının da bulunduğunu aktaran Akaydın, Kanada'ya göçmenlik başvurusu yapabilmek için aranılan şartların kişinin listede yer alan meslek gruplarından birisinde üniversite eğitimi görmüş olması, mezun olduğu alanda en az bir yıllık mesleki tecrübesinin olması ve çok iyi düzeyde İngilizce veya Fransızca bilmesi olduğunu dile getirdi.

Bu üç şartı yerine getiren kişilerin Kanada yeterlilik testi diye adlandırılan bir puanlama sistemine tabii olduğunu bildiren Akaydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada kişinin eğitim düzeyi, yabancı dil bilgisi, iş tecrübesi, yaşı, eşinin yabancı dil bilgisi gibi farklı özelliklerinin her birisine puanlar verilir. Başvuru yapabilmek için 100 puan üzerinden en az 67 puan alması gerekmektedir. Bu puanı alan kişilerin başvuru dosyalarının profesyonel ve uzman bir danışmanlık firması ile hazırlanması başvurularının kabul edilmesinde yardımcı olur. Dosyanın hızlı bir şekilde hazırlanıp yukarıda belirtilen kontenjanlar dolmadan Kanada Göçmenlik Bakanlığı'na sunulması gerekir. Başvuru yapılırken kişinin ailesi de dosyaya dahil edilir. Başvuru dosyasının incelenip sonuçlanması yaklaşık 1 yıl kadar sürmektedir."

Kanada'da eğitim ve sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğunu belirten Akaydın, Kanada'ya ilk kez yerleşen bir kişinin yıllık gelirinin ortalama 45-50 bin dolar civarında olduğunu söyledi.

<< Önceki Haber O ülke 25 bin işçi alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER