Obama'nın esprileri kırdı geçirdi

Geleneksel akşam yemeğinde konuşan ABD Başkanı Obama herkesi güldürdü..

Yemekte konuşan Obama, esprileriyle herkesi güldürdü!

ABD Başkanı Barack Obama, geleneksel Beyaz Saray Muhabirler Derneği'nin yemeğinde herkesi kırdı geçirdi. Gergin siyasi ortamı biraz olsa da yumuşatan Obama, kendisiyle ilgili espri yapmayı unutmadı. Geceye damga vuran ise Obama'nın Putin'le ilgili sözleri oldu...

ABD'de her yıl düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Derneğinin geleneksel akşam yemeğine başkan Obama'nın esprileri damga vurdu. Programda konuşan Obama, "Obamacare" olarak anılan sağlık hizmeti reformuna ilişkin sözleri davetlileri güldürdü. Obama, hizmet planlarının sunulduğu sitenin sık sık donması sebebiyle herkesi güldüren "Tabi Healthcare.gov sitesini hizmete sunduk. Daha iyi olabilirdi. 2008'deki sloganım "Evet yapabiliriz"di. 2013'teki sloganım ise "Control-Alt-Delete" oldu." esprisini yaptı.

Obama kendisinin bir videosunu izlettiği sırada, video dondu. Bu sırada sorunu giderecek birini çağırdığı ve yanında sağlık sistemi internet sitesinin bir türlü bitmek bilmeyen sorunları nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalan eski Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius geldi. Bir kurguda olsa "Neler oluyor? Bana çalışacağını söylemişlerdi. Aranızda bu sorunu giderebilecek biri var mı? Ben hallederim. Bu problemle her zaman karşılaşıyorum." yaşananlar salonu kahkahaya boğdu. 

Obama ayrıca, son günlerde aralarında soğuk rüzgarlar esen Rus lider Putin'e de gönderme yaptı. Obama, Putin'e Nobel Barış ödülü verilmesi gerektiğini söyleyenleri "Geçen yıl Pat Buchanan, Putin'in Nobel Barış Ödülü'ne layık olduğunu söyledi. Biliyorum aptalca fakat dürüst olmak gerekirse bugünlerde herkese veriyorlar." diyerek eleştirdi.

Obama 2 bin kişinin katıldığı programda Amerikan basınını ve Cumhuriyetçileri de espri diliyle eleştirdi.
<< Önceki Haber Obama'nın esprileri kırdı geçirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER