Sandıklar açıldı 5 buçuk saat sonra sonuçlar açıklandı!

Cumhurbaşkanı seçmek için sandığa giden halk, beş buçuk saat sonra sonuçları öğrendi.

Sandıklar açıldı 5 buçuk saat sonra  sonuçlar açıklandı!

Makedonya, seçim sonuçlarını sandıklar kapandıktan 5 buçuk saat sonra açıkladı.

Makedonya'da dün yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 2'nci kez Gyorge İvanov kazandı. Saat 19:00’da kapanan sandıklardan çıkan sonucu Makedonya Devlet Seçim Komisyonu 5 buçuk saat sonra saat 12:30’da açıkladı.

13 Nisan 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı birinci tur seçiminde yarışan 4 adaydan en çok oy alan Gyorge İvanov ve Stevo Pendaroski dün ikinci tur için sandık başına gitti. Makedonya'nın 5'inci Cumhurbaşkanını belirleyen seçimin galibi Gyorge İvanov oldu.

Makedonya Devlet Seçim Komisyonu tarafından gece yarısından sonra saat 12:30 yapılan açıklamada, sayılan oyların yüzde 92'sine göre, ülke genelinde Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO - DPMNE) ve Türk Demokratik Partisi (TDP)'nin de yer aldığı 'Daha İyi Makedonya İçin' koalisyonun da desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Gyorge İvanov'un 484 bin 479 oy aldığı kaydedildi. Aynı koalisyonun Erken Parlamento Seçimlerinde ise 430 bin 611 oy aldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği ve Türk Hareket Partisi (THP)'nin de yer aldığı 'Değişim Koalisyonu'nun desteklediği ikinci aday Stevo Pendaroski aldığı 353 bin 61 oyla seçimi kaybetti. Parlamento seçimlerinde ise 248 bin 322 oy aldığı açıklandı.

Arnavutların partisi, Demokratik Bütünleşme Birliği (DUİ) Cumhurbaşkanlığı seçimlerini boykot ederken, yeni Parlamento için seçmenden 138 bin 381 oy almayı başardı. Demokratik Arnavut Partisi de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmadı, fakat Parlamentoda yer almak için 59 bin 246 oya sahip oldu. 

Makedonya Devlet Seçim Komisyonu, oyların tamamı sayıldıktan sonra Parlamento Seçimlerine katılan parti ve koalisyonların aldığı oya göre Parlamento'da yer alacak milletvekili sayısını da belirleyeceğini açıkladı.
Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM ) Genel başkanı Zoran Zaev, dün akşam saat 19.00'da oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından seçimlerin sonucunu kabul etmediklerini ilan etti. Seçimlerde hile yapıldığını öne süren Zaev, en kısa zamanda seçim hükümeti kurulması ve yeniden demokratik bir seçimin yapılması gereğini söyledi.


DHA

<< Önceki Haber Sandıklar açıldı 5 buçuk saat sonra sonuçlar açıklandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER