Savaşın göbeğinde bunlar yaşanıyor...

Mali’nin kuzeyinde sıcak bölge Konna’ya en yakın Segou şehrinde yaşayan iki Türk aile konuştu.

Savaşın göbeğinde bunlar yaşanıyor...

Cihan Haber Ajansı’na konuşan çatışma bölgesine 160 kilometre uzakta olan Türk aileleri, hiçbir zaman kenti terk etme gibi bir düşüncelerinin olmadığını söylediler.

Türkiye’den direkt uçuşların olmadığı Mali’de çatışma bölgesine yakın Segou’da bulunan Mali-Türk Okulu’nda görevli Öter ve Mutlu aileleri mutlu bir şekilde görevlerine devam ediyor. Mutlu ve Öter aileleri, Türkiye’den başka ailelerin olmadığı şehirde sık sık bir araya gelerek yaşadıkları hasreti dindirmeye çalışıyorlar.

Aynı zamanda Segou Türk Okulu'nun müdürü de olan Nevzat Öter, buradaki okulun Mali’nin kuzeyindeki çatışma bölgesine en yakın Türk okulu olduğunu ifade etti. Öter, “Kuzeydeki olaylara en yakın şehirde bulunuyoruz. Çatışmalar bizden yaklaşık 160 kilometre uzaklıkta yaşandı. Yalnız bu süre zarfında okulumuzu kapatmayı hiçbir zaman düşünmedik. Bizler iyi günün değil, kötü günün dostuyuz. Böyle bir zor süreçte insanları bırakıp gitme gibi bir durumumuz yoktu. Bu düşünce aklımızdan bile geçmedi. Eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor.” diye konuştu.

Segou’da bulunan Türk okulu öğretmeni Mehmet Mutlu ise yaşanan çatışmalar sırasında şehri terk etmediklerini belirterek, “ Mali’de Segou şehrindeyiz. Diyeceğimiz en güzel şey güvendeyiz ve huzurluyuz.” ifadelerini kullandı.

Savaş bölgesine yakın Segou’da bulunan Türk okulu müdürü Nevzat Öter’in eşi Fatma Öter de çatışmaların başladığı ilk günlerde az da olsa tedirgin olduklarını, ama dışarı çıkıp alış-veriş yapmada bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi. Öter, “İstediğimiz zaman okula gidip gelebiliyoruz.” diye konuştu.

Sıcak bölgeye yakın Türk ailelerden öğretmen Mehmet Mutlu’nun eşi Hülya Mutlu ise Mali’nin kuzeyindeki çatışmalara ilişkin basına biraz abartılı bir durumun yansıtıldığına işarete ederek, “Burada günlük hayatımıza devam ediyoruz. Çarşıya gidebiliyoruz. Dışarı çıkıp ihtiyaçlarımız alabiliyoruz. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Gayet de mutluyuz.” şeklinde duygularını dile getirdi.
<< Önceki Haber Savaşın göbeğinde bunlar yaşanıyor... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER