Skandal yolsuzluk tahtı bıraktırdı!

Prenses kardeşlerinin karıştığı yolsuzluk skandalının ardından kraliyet unvanından feragat etti...

Skandal yolsuzluk tahtı bıraktırdı!

Tayland’da müstakbel kraliçe olarak gösterilen, Veliaht Prens’in eşi Prenses Srirasmi Akrapongpriçha kardeşlerinin karıştığı yolsuzluk skandalının ardından kraliyet unvanından feragat etti.

Veliaht Prens’in Srirasmi’yi boşadığı da iddia edildi.

Kraliçe olacaktı, ailesinin karıştığı yolsuzluk skandalı yüzünden kraliyet unvanından vazgeçti.

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland, 62 yaşındaki veliaht Prensi Maha Vajiralongkorn’nun üçüncü eşi Prenses Srirasmi Akrapongpriçha’nın (43) kraliyet unvanından feragat etmesini konuşuyor.

Veliaht prensle 2001 yılında evlenen Srirasmi, 9 yaşındaki Prens Dipangkorn Rasmijoti’nin de annesi. 

“Dünyanın en uzun süredir iktidarda olan lideri” unvanına sahip 87 yaşındaki Kral Bhumibol Adulyadej, uzun süredir hasta.

Kralın olası ölümünün ardından Prens Maha Vajiralongkorn’un tahta geçmesi bekleniyor, böylece Prenses Srirasmi de Kraliçe unvanını alacaktı.

Ancak Prenses Srirasmi, önceki gün kraliyet unvanından feragat ettiğinin açıklanmasıyla bu şansını kaybettiği belirtiliyor.

Saray’a acı biber sosu

Prenses’in neden böyle bir karar aldığı resmi olarak açıklanmazken, Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, gelinin sunduğu yazılı talebi onayladı.

Veliaht prensin, resmi etkinliklere birlikte katılmalarına rağmen bir süredir ayrı yaşadığı eşini boşadığı da söyleniyor. 

Veliaht Prens, geçen ay eşinin en az yedi akrabasının ülkedeki en büyük yolsuzluk skandalıyla bağlantılı olarak gözaltına alınmalarının ardından Srirasmi’nin ailesine kraliyet tarafından verilen onursal soyadı Akkarapongpreecha’nın kütükten silinmesi talimatını vermişti.

Prenses’in dayısı aynı zamanda üst düzey polis yetkilisi olan Korgeneral Pongpat Chayaphan, kraliyet üyesi olmayı kişisel çıkar için suistimal etmekle, gasp, kaçak kumar ve rüşvet alma ile suçlanıyor.

Srirasm’ın kız kardeşi de veliaht Prens olan eniştesinin sarayına acı biber sosu ve sebze satışını kendi tekelinde almıştı.

Tayland’da kraliyet ailesiyle ilgili her türlü eleştiriye 15 yıla kadar hapis cezası veren yasalar söz konusu. Kraliyet’in itibarını zedeleyen aile üyelerine ne ceza verileceği henüz belli değil.


<< Önceki Haber Skandal yolsuzluk tahtı bıraktırdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER