Nefret operasyonuna tepkiler çığ gibi büyüyor

Hükümetin muhalif sesleri sindirme girişimine tepkiler büyüyor. Bir çok ünlü isim paylaştığı mesajlarla desteklerini ifade ediyor.

Nefret operasyonuna tepkiler çığ gibi büyüyor

17-25 Aralık yolsuzlukların yapıldığı haftaya girilirken, günlerdir beklenen hükümete muhalif olan kesimi susturma operasyonu başladı. Aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 32 isim hakkında gözaltı kararı var. Bir çok ünlü isim bu operasyonlara Twitter üzerinden tepki gösterdi. İşte nefret operasyonuna gösterilen o tepkiler: Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz:

- Geçmişte kendilerine yapılan hukuksuzlukları kullanarak bugünkü konumlarına erişenler, bugün hangi akılla başkalarına hukuksuzluk yapıyor?

- 4 yıl önce “Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü” deyip sonra milleti aldatanlar unutmasınlar ki: Hukuk bir gün onlara da lâzım olur.

- Kendinize yapılmak istendiğini iddia ettiğiniz “darbe”nin misillemesini bir yıl sonra medyaya “darbe”yle yapmaya kalkarsanız komik olursunuz

Koray Çalışkan:
- Bugün 23 gazeteciyi darbecilikten gözaltına aldıran AKP, esas darbeci Kenan Evren'i 1 gün gözaltına aldırmadı. #ozgurbasinsusturulamaz
Zeynep Gürcanlı:

- Ama demek zamanı değil... Gazetecilere terörist muamelesini kabul etmiyorum. Nokta!
Sedat Laçiner
21. yüzyıl Türkiyesi'nde gazetecilerin soyut iddialar ile gözaltına alınması ülke güvenliği için büyük bir tehlikedir
Cengiz Çandar
"Diktatörlüğe doğru pervasız gidiş. Bu "Cemaat operasyonu" adı altında basın özgürlüğüne kaba bir saldırıdan başka bir şey değil."
Hasan Cemal - Gazeteci yazar
Zaman'daki, Samanyolu'ndaki meslekdaşlarımla dayanışma içindeyim, bugünler de geçer, sonunda hep gercek ve özgürlük kazanır.
Hakan Şükür 1-Türkiye Cumhuriyeti basın özgürlüğüne darbeyle uyandı.Hemde darbe dönemlerini aratmayan bir darbe.. 2-Uluslararası iki medya kuruluşu Stv ve Zaman'a yapılan baskınlar artık Türkiye'yi demokrasilerde 3.dünya ülkesi ligine düşürmüştür.
3- Gördük ki gözaltına alınan medya mensupları değil korkmak; özgürlükler adına halka umut aşılıyorlar.

4-14 Aralık Türk basın tarihine bir kara gün olarak geçmiştir. Tarih bunu yazacaktır.

5- Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca ile diğer gözaltına alınan gazetecilere geçmiş olsun diyorum.

6-Ne kadar büyük bir yolsuzluk iddiası varki "yolsuzluk haftası"nda gündem değiştirmek için insanları uydurma operasyonlarla alıyorlar!

Yaşar Okuyan

Medyaya inen darbe demokrasiye ve hukuk devletine vurulan darbedir. Susanlar darbecilerle kol koladır.


Gazetecilerin terörist diye gözaltına alındığı bir ülkede demokrasinin 'D' sinden bahsedemezsiniz.

İdris Bal- DGP Genel Başkanı

Medya patronlarının azarlanarak ağlatıldığı, gazetecilerin tutuklandığı, kovulduğu, alo fatihkerle uzaktan kumanda edilen medya istemiyoruz.


Devlet hukukla yaşar.Devlet kin ile yaşamaz.Yolsuzluğun 1.yıldönümüne sayılı günler kala operasyon başlatmak düşündürücüdür

Erdal Kalkan- AKP Eski Milletvekili

Korkma,Susma.Korktukça ve sustukça sıra size gelecek.Hukuksuzluğa,haksızlığa ve tek adam sultasına daha ne kadar boyun eğeceksiniz?


İmralı-Kandil "müzakere taslağını" açıklarız diye hükümeti tehdit etti. Teröristlerin rahatsız olduğu 2 dizinin ekibi gözaltına alındı.

"Paralel'e yeni dalga" diye zalimden önce zülme şakşakçılık yapan tv kanalları.. Unutmayın her zaman yok olan biatçılar olmuştur..


Pazar; basilan bir gazete, gozaltina alinan dizi yoneticileri, fazlasi da olabilir. Keyfi demokrasi ongorusuz hukuk sistemi. Zor günler..

Gülbin Tosun-FOX

Basın tarihinin kara gününü kapı kapı dolaşıp anlatmaz, anlatamazsanız (varsa) hakkım helal değil..

Cengiz Hortoğlu- Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Baskani

Yazık bu ülkeye,yapmayın!Etmeyin! Demokrasiyi hukuku ezmeyin.Basina baskını 12 Eylül zamanlarında gördük.Kimse bu tabloyu,zulmu haketmiyor.

Şükrü Küçükşahin - Hürriyet gazetesi yazarı

Sabahki operasyonu, medyaya baskıdan ayrı görmek yanılgı olur.On yıldır medya bu operasyonlara tabi tutuldu, demokratik dünyada örneği yok.


<< Önceki Haber Nefret operasyonuna tepkiler çığ gibi büyüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER