Somali’deki Türk büyükelçiliği binasına roketli saldırı

Somali’deki Türk büyükelçiliği binası inşaatına yapılan roketli saldırıda 2 Türk işçi yaralandı..

Somali’deki Türk büyükelçiliği binasına roketli saldırı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk büyükelçiliği binası inşaatına yapılan roketli saldırı sonucu 2 Türk işçi ağır yaralandı. Türk işçiler, ambulans uçakla Türkiye’ye getirilecek.

Mogadişu'da Türk büyükelçiliğinin yeni binasının inşaatının yapıldığı araziye roketli saldırı düzenlendi. Roketin Türk işçilerin kaldığı konteynere isabet etmesi sonucu yangın çıktı. Olayda 2 Türk işçi ağır yaralandı. 

Yaralılar Kimse Yok Mu Derneği tarafından yaptırılan Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, ilk müdahale de burada yapıldı.

Türk işçileri almak için Türkiye’den ambulans uçağın da artık Mogadişu’ya doğru yola çıktığı bildirildi. Yaralı işçilerin bugün gece Türkiye’ye ulaşmaları bekleniyor.  Saldırıyı yapanların kimliği bilinmezken, henüz üstlenen de olmadı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'nin ek binası önünde geçen temmuzda da bombalı saldırı düzenlenmişti. Türk özel harekat polislerinin koruduğu Türk Büyükelçiliği'ne ait ek binaya düzenlenen saldırıda bir Türk polisi şehit olmuş, üç kişi yaralanmıştı. Olay sırasında üç intihar komandosunun binadaki polisler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada iki saldırgan etkisiz hale getirilmiş, yaralı kurtulan üçüncü saldırgan ise bombayı patlatmıştı.

CİHAN-AA
<< Önceki Haber Somali’deki Türk büyükelçiliği binasına roketli saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER