Türk pilotlarını bırakın çağrısı

Lübnan müftüsü kaçırılan pilotlarımız için devreye girdi.

Türk pilotlarını bırakın çağrısı

Lübnan Müftüsü Muhammed Kabbani, Beyrut'ta kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kabbani, yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan makamlarından, kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması için elinden geleni yapmasını talep etti.

Lübnan'da yabancı uyruklu kimselerin kaçırılmasının, bir iç mesele olmaktan öteye geçtiği ifade eden Kabbani, bunun Lübnan'ın diğer ülkelerle ilişkilerini etkilediğini vurguladı.

"Lübnan, insanların kaçırılması ve özgürlüklerinin engellenmesi gibi insanlık dışı tehlikeli çatışmaların içine sokulmayı haketmiyor" diyen Kabbani, Beyrut'ta kaçırılan Türk pilotlarla Suriye'nin Azez kentinde kaçırılan 9 Lübnanlının serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İstanbul-Beyrut seferini yapan THY uçağının personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı grup, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmış, diğer mürettebatı serbest bırakmıştı. Olayı "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" olarak adlandırılan bir grup üstlenmişti.

İran'a giden 11 Lübnanlı, geçen yıl mayıs ayında İmam Ali Rıza'nın türbesini ziyaretlerinin ardından karayoluyla ülkelerine dönerken Suriye'nin Azez kenti yakınlarında kaçırılmıştı. Bu kişilerden ikisi daha sonra Türkiye'nin ara buluculuğu sonucu serbest bırakılmıştı.

AA
<< Önceki Haber Türk pilotlarını bırakın çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER