Türkiye'nin de yer aldığı şok liste basına sızdı!

Snowden’ın sızdırdığı son belgede, ABD’nin aralarında Türkiye Büyükelçiliği'nin de bulunduğu müttefiklerini dinlediği iddia edildi.

Türkiye'nin de yer aldığı şok liste basına sızdı!

Eski CIA ajanı Edward Snowden’ın sızdırdığı ve Guardian'ın bugünkü sayısında yer verdiği Eylül 2010 tarihli belgede, ABD istihbarat servislerinin 38 büyükelçilik ve yabancı misyonu "hedef" olarak tanımlayarak, elektronik cihazların içine yerleştirilen "böceklerle" ve özel antenlerle dinleme yaptığı kaydedildi. Haberde, ABD'nin Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Japonya, Meksika, Güney Kore ve Hindistan gibi ülkelerin büyükelçiliklerini dinlediği belirtildi. Listede İngiltere, Almanya ve diğer Batı Avrupa ülkelerinin yer almadığına dikkat çekildi.

ABD'nin dinleme skandalının Türkiye'ye uzandığı iddiaları Ankara'da şok etkisi yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, söz konusu iddiadan ASEAN toplantısı için gittiği Brunei Krallığı’nda haberdar oldu. Davutoğlu’nun verdiği talimat doğrultusunda yakın kurmayları iddialarla ilgili hemen değerlendirme yapmaya başladı. 

Bir diplomatik kaynak, “Ortaya atılan iddiaların doğru olup olmadığını bilmiyoruz. Her şey çok sıcak. Olayla ilgili haberleri topluyoruz. Elbette diğer AB üyesi ülkelerin nasıl tepki vereceklerini göreceğiz. Daha önce, G-20 toplantısındaki dinleme skandalıyla İngiltere’den nasıl bir açıklama beklediğimizi ifade ettiysek, eğer son iddialar da doğruysa, ABD’den de açıklama bekleriz” dedi. 
<< Önceki Haber Türkiye'nin de yer aldığı şok liste basına sızdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER