Neymar'a Altıntop onuru

Neymar, Konfederasyon Kupası'nın en iyi oyuncusu seçildi.

Neymar'a Altıntop onuru

Konfederasyon Kupası'nın sona ermesiyle birlikte turnuvada ön plana çıkan isimlere ödülleri dağıtıldı. Şampiyona öncesi Barcelona'ya transfer olan Brezilyayıldız Neymar, Konfederasyon Kupası'nın en iyi oyuncusu olarak altın top ödülüne layık görüldü. Takımının oynadığı 5 maçta 4 gole imza atan Brezilyalı yıldız, ödülünü final maçının ardından düzenlenen bir törenle teslim aldı.

Neymar, "Saygı duyulması gereken bir takım olduğumuzu gösterdik. Dünyanın en iyi takımına ve en iyi oyuncularına karşı kendimizi saklamadık ve kaçmadık. Herkes oynamak istedi ve yanındaki oyuncuya yardım etti. Bu da takımımızın gücünü gösterdi" dedi.

Milli takım olarak ayaklarının yerden kesilmemesi gerektiğini dile getiren Neymar, yeni takımı Barcelona'ya kısa sürede adapte olmak istediğini ifade etti.

Yıldız oyuncu, "Elbette kariyerim açısından büyük bir değişim olacak. Dünyanın en iyi takımlarından birine ve en iyi oyuncuların arasına gidiyorum. Çok mutluyum. Umarım kısa sürede yeni takımıma alışıp, önümüzdeki yıl harika bir dünya kupası geçiririm" ifadelerini kullandı.

İspanya Milli Takımı'nın yıldız orta saha oyuncusu Andres İniesta, Neymar'ın ardından turnuvaya damgasını vuran ikinci oyuncu olarak Gümüş Top ödülüne layık görüldü. Brezilyalı Paulinho ise Bronz Top ödülünü kazandı.

İspanya forveti Fernando Torres, attığı 5 golle altın ayakkabı ödülünü kazandı. Brezilyalı Fred de aynı sayıda gol attı ancak Torres'in 5 gole daha az sürede ulaşması nedeniyle ödül İspanyol yıldıza gitti. Fred ise Gümüş Ayakkabı'yı kazandı.

Brezilya Milli Takımı kalecisi Julio Cesar altın eldiven ödülünü alırken, İspanya Milli Takımı'na Fair-Play ödülü layık görüldü.
<< Önceki Haber Neymar'a Altıntop onuru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER