Dünyaca ünlü şeften kaliteli çikolata tüyoları


Bitter Sweet Chocoleta tarafından düzenlenen workshop çalışması ile çikolata meraklılarına kaliteli bir çikolatayı keşfetme ve test tüyoları anlatıldı. Workshop çalışmasına katılan World Chocoleta Master 2015 Jüri Başkanı Şef Metin Kılıç, sabahları ağza atılacak bir parça çikolatanın insanı gün boyu mutlu edeceğini söyledi.

Bitter Sweet Chocoleta, üç seans şeklinde düzenlediği workshop çalışmasında konuklarına saf çikolata ve çikolatalı çeşitli ürünler tattırdı. Gerçek çikolatanın bitter olduğunu ifade eden dünyaca ünlü şef Metin Kılıç, "Türk halkı olarak asla bitter çikolata sevmiyoruz. Nerde sütlü çikolata varsa gidiyoruz onu yiyoruz. Hele elinde beyaz olanı görünce gidip elinden alıp çöpe atasım geliyor. 'Yeme kardeşim şunu. Bu çikolata değil.' diyesim geliyor. Kendi kendine işkence ediyor." ifadesini kullandı. Beslenmede doğru yolun seçilmesi gerektiğini ve "Az yiyelim ama doğru beslenelim." diyen Kılıç, çikolata ile ilgili ölçüyü de şu şekilde verdi: "Örneğin çikolata yiyeceksek az yiyelim ama bitter yiyelim. Bir pasta yaptığında normalde 300 gram çikolata kullanıyorsak, bitter kullanırsın 100 gram kullanırsın ama hakiki çikolata kullanmış olursunuz." dedi.

İYİ ÇİKOLATAYI TEST ETMENİN SIRLARI

Şef Metin Kılıç, konuklarına çikolata yemenin teknikleri ve iyi çikolatayı ayırt etmenin sırlarını da anlattı. "Çikolata çiğnenmez." diyen dünyaca ünlü şef, çikolatayı yemeyi şu şekilde tarif etti: "Çikolatayı ağzınıza alıyorsunuz, damağınıza koyuyorsunuz ve bekliyorsunuz. İyi bir çikolatanın aromasını net bir şekilde alabilmek için ağıza alındıktan sonra en az iki dakika beklemeniz gerekir. Taa ki damak sıcaklığına ulaşana kadar. Damakta eritilerek yenir. Erittikten sonra son kalan lokumu yutuyorsunuz. Yuttuktan sonra derin nefes alıyorsunuz. Genizden gelen tatla veya aromayla burundan gelen aromayı karşılaştırıyorsunuz. İki tane farklı aroma vardır. Çikolatayı iyi bilmeniz lazım."

ÇİKOLATA KİLO VE KOLESTEROL YAPMAZ

Çikolatanın kilo ve kolesterol yapmadığını, zararı olmadığını ve sabahları aç karınla ağzına bir parça çikolata atan insanların gün boyu mutlu olacağını anlatan Şef Metin Kılıç, "Çikolata mutluluktur. Bu dünyaca kabul görmüş bir görüştür. Avrupa'da günlük çikolata tüketimi 300-320 gram. Biz de günlük 80-100 gram çikolata tüketebilirsek çok faydalı olur. Düzenli bir tüketim yapıyorsanız, bunun size katkısı olur. İnsanı mutlu eder. Yeter ki çikolata seçimi doğru yapılsın." şeklinde konuştu.

İYİ BİR TRÜF NASIL OLMALI

Konuklarına iyi bir çikolatalı truffun nasıl olabileceğini de anlatan Metin Kılıç, truff çeşitlerinin çok zengin olduğunu söyledi. "Türlü türlü aromalar, çeşit çeşit meyveler var. Dolayısıyla yapılabilecek tür çok. İyi bir çikolata en az 12 saat dinlendikten sonra servis edilmeli. Isırdığınızda 'kıtırt' diye bir ses alırsınız. İçindeki katkı yumuşak olmalı. Sert, katı, böyle kristalleşmiş bir içyapı olmaz. Boğazınıza rahatsızlık vermeden. Sağa sola takılmadan rahat yiyebileceğiniz hafif bir üründür. Kremsi bir yapı olması gerekir." dedi.

ADANA'YA EN GÜZEL ÇİKOLATAYI BİZ YEDİRECEĞİZ

Bitter Sweet Chocoleta Genel Müdürü Kadir Korhan Hıncal, dünyaca ünlü Şef Metin Kılıç'ı Adana'ya getirmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Üç seanslı workshop çalışması ile çikolataya ilgi duyanların merak ettikleri konuları Şef Metin Kılıç ile paylaştıklarını dile getiren Hıncal, Adana'ya kazandırdıkları Bitter Sweet Chocoleta markasının benzer etkinlikleri yapmaya devam edeceğini kaydetti. Çikolata ürünlerinde dünyaca ünlü callebaut markasını kullandıklarına da dikkat çeken genel müdür, "Adanalılara kaliteli ve damak tadı en iyi çikolatayı ikram etme iddiasındayız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünyaca ünlü şeften kaliteli çikolata tüyoları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER