Dünyanın en büyük müzisyenleri Bursa'ya geliyor


Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) 2015-2016 sezonunda dünyaca tanınmış çok sayıda ismi Bursalı sanatseverlerle buluşturacak.

BBDSO bu sezon, dünyanın en iyi 5 keman yarışmasını birincilikle kazanan Soyoung Yoon, ünlü klasik gitar virtüözü Jorge Caballero, ülkemizin tek kontrtenoru Kaan Buldular, albümleriyle barok müzikte önemli bir isim olan Petr Wagner, dünyanın en ünlü 'Cam Armonika' ikilisi olan Glass Duo, ünlü cellist Julian Steckel, caz klarnet efsanesi Benny Goodman'ın tek öğrencisi olan Julian Milkis, yurtdışında kazandığı ödüllerle adından söz ettiren cellist Nil Kocamangil ve keman sanatçısı Emre Engin, dünyaca ünlü trompetçi Oliver Lakota ve dünyanın en ünlü latin gruplarından Klazz Brothers gibi solistleri ağırlayacak.

Türkiye'nin 'Donizetti Ödülü' sahibi tek devlet kurumu olan BBDSO'nun konserlerini yönetecek şefler arasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı başta olmak üzere pek çok ödülün sahibi Rengim Gökmen, Devlet Çoksesli Korosu Şefi Cemi'i Can Deliorman, Bulgaristan Eski Kültür Bakanı Emil Tabakov, Türkiye konserlerinin 30.Yılı'nı kutlayan Alexander Rudin gibi pek çok isim de bulunuyor.

BBDSO Müdürü Gökçe Özler, her kültürden her dilden dinleyiciye hitap ettiği için BBDSO'nun Bursa'daki yegane uluslararası sanat kurumu olduğunu söyledi. Özler, Türkiye'ye ilk kez gelen pek çok ünlü sanatçıyı ağırladıklarını, yurtdışında başarı kazanarak büyük yankı uyandıran Türk sanatçılarına ek olarak, özellikle sıradışı konserlerle ve enstrümanlarla iddialı olduklarını ifade etti.

BBDSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Medya Koordinatörü Burç Balcı, dünyada süregelen şiddet ve terörizm sorunlarının toplum üzerinde yarattığı psikolojik hasar ve gerginliği rehabilite ederek, insanlığı medeniyete, empatiye, barışa davet edecek önemli bir unsurun, kültür ve sanat olduğunu söyledi. Çocukların ileride sokakta şiddet eğilimli bireylerle değil, bir konserden, bir tiyatrodan, bir sinemadan çıkmış medeni ve zengin kültüre sahip bireylerle karşılaşmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Balcı, BBDSO'nun aldığı ödüller ve yüksek izleyici sayısıyla her geçen gün Bursa'nın markalaşmasına büyük güç verdiğini dile getirdi.

Bursa Filarmoni Derneği Başkan Yardımcısı Mehdi Kamruz ise, BBDSO'nun bir devlet kurumu olarak çok görkemli bir sezon hazırladığını, kendilerine destek olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek BFD Ana Sponsoru Uludağ İçecek'e de teşekkürlerini sundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Dünyanın en büyük müzisyenleri Bursa'ya geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER