E-Defter ve E-Fatura kullanacaklara mali mühür uyarısı


Kayseri Ticaret Odası (KTO), elektronik defter tutma ve e-fatura uygulamasına geçme zorunluluğu getirildiğini açıklayarak, E-Defter ve E-Fatura kullanacak olanlara uyarıda bulunup, 1 Ocak 2016 tarihine kadar mali mühür için başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi.

KTO tarafından yapılan uyarıda, mali mühür için başvuruların ihmal edilmemesi belirtilerek, "1 Ocak 2016 tarihinde E-Fatura ve E-Defter Uygulamasına dahil olmak için mali mühür sertifikası almak gerekmektedir. 1 Ocak 2016 tarihine kadar 'https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go' linkinden mali mühür başvurusu yapılması gerekiyor" denildi.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren E-Fatura ve E-Defter kullanacak olan mükellefler 421 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile zorunluluk getirilen mükelleflere ilave olarak bazı mükelleflere elektronik defter tutma ve e-fatura uygulamasına geçme zorunluluğu getirildi. KTO, bu uygulama ile ilgili şu bilgileri verdi; "2014 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzeri olan mükellefler. Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli 3 sayılı listedeki malları imal, inşa ve ithal eden mükellefler. 6 Haziran 2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'ndan lisans alan mükellefler. Bu mükelleflere elektronik defter tutma ve e-fatura uygulamasına geçme zorunluluğu getirilmiştir. Bayilik lisansı olanlar, münhasıran bu lisansa sahip olmaları nedeniyle bu kapsamında değerlendirilmeyecektir."

Mali mühür başvurularının önemine ve uygulanabilecek cezalar hatırlatıldığı açıklamada, KTO, E-Fatura ve E-Defter uygulamasına geçeceklerin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başvurularını mutlaka yapmaları gerektiği uyarısında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber E-Defter ve E-Fatura kullanacaklara mali mühür uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER