EGAFED Başkanı Turgut:

11 yıl önce Samanyolu Haber

EGAFED Başkanı Turgut: ''Öncülük ve girişimcilik niteliklerimizi geliştirerek, genç neslin ülke yönetiminde söz sahibi ve gerektiğinde çözüm ortağı olmasını arzu ediyoruz'' (Fotoğraflı)

KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'na (TÜGİK) bağlı Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Federasyonu (EGAFED) başkanlığına seçilen Ahmet Volkan Turgut, öncülük ve girişimcilik niteliklerini geliştirerek, genç neslin ülke yönetiminde söz sahibi ve gerektiğinde çözüm ortağı olmasını arzu ettiklerini bildirdi.
     Turgut, yaptığı yazılı açıklamada, EGAFED'in 5'inci Olağanüstü Kongresi'nin, Aydın'da bir otelde 23 Şubat'ta gerçekleştirildiğini hatırlattı.
     AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılıç, Semiha Öğüş, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral'ın da hazır bulunduğu kongreye tek listeyle katıldığını ve başkanlığa seçilerek görevi 5 yıldır sürdüren Efkan Ceylan'dan devraldığını belirten Turgut, şunları kaydetti:
     ''Birlik ve beraberlik anlamında EGAFED'in ileriye doğru geliştiğini gördüm. Bu gelişim, genç iş adamları sayesinde oluyor. Her türlü durumda gereken ruhu muhafaza eden sizlersiniz. Çünkü Türkiye'nin petrolü girişimcidir, gençlerdir. Ortak akıl, başarmak ve paylaşmak üçgeninde hizmete talip olduk. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla EGAFED'in tüzüğü, değerleri ve amaçları doğrultusunda görevlerimizi yerine getirmeye çalışacağız. Daha çok çalışarak EFAFED'i bölgenin geleceğine yön verme noktasında daha etkin ve sosyal bir sivil toplum örgütü konumuna getirmek istiyoruz. Yeni dönemde öncülük ve girişimcilik niteliklerimizi geliştirerek, genç neslin ülke yönetiminde söz sahibi ve gerektiğinde çözüm ortağı olmasını arzu ediyoruz. Federasyon olarak sinerji oluşturan bir sivil toplum örgütü olmak ve genç iş adamlarımızın gücü ve dinamizmini yansıtacak çalışmalar yapmak arzusundayız.''
     Turgut, yönetim kurulu üyeliklerine, Nuri Ağaçcı (Aydın), Nihat Hünkar (Denizli), Osman Gök (Eğirdir), Mahmut Çulcu (Isparta), Ertan Sözmener (Kuşadası), Erol Akdemir (Kütahya), Süleyman Erdaş (Marmaris), Mehmet Yabancı (Söke), Abdullah Acar (Uşak), Mücahit Özdemir (Yalvaç), Ufuk Dursun (Aydın), Gökhan Manisalı(Denizli), Kenan Özbayrakçı (Isparta), Tufan Asrav (Kuşadası), Selman Hatipoğlu (Kütahya), Levent Çolak (Marmaris), Derya Semerci (Söke), Metin Doruk (Uşak), Mehmet Öztaş (Denizli), Osman Dal (Isparta), Atilla Yurtsever (Kuşadası), Osman Baş (Kütahya), Tuncer Argül (Marmaris), Oktay Karabıyık (Söke) ve Metin Laçinok'un (Uşak) seçildiğini duyurdu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık