EGİAD 'melek yatırım' için Hazine'ye başvurdu


Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), İzmir'in ilk "melek yatırım" organizasyonu kurmak üzere Hazine Müsteşarlığı'na başvurdu. 28 Ağustos 2015'te protokol imzalanmasıyla başlayan akreditasyon süreci, müsteşarlık yetkililerinin ekim ayı başında yapacağı yerinde inceleme ve denetimler sonucu tamamlanacak. Böylece İzmir'in ilk melek organizasyonu olan "EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırım Ağı" resmen faaliyete başlamış olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, "Girişimcilik, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek çok önemli bir olgudur. EGİAD olarak, uzun yıllardan bu yana girişimciliği destekleyen her ortamda olmaya çalıştık." dedi. Katma değerli üretim ve girişimciliğin önemine inandıkları için bu alanda daha fazla inisiyatif üstlenmek ve somut adımlar atmak amacıyla 2011 yılında, girişimcilik ortamının geliştirilmesi ve desteklenmesi için çalışmalara başladıklarını belirten Kaya, "Bu kapsamda çeşitli yarışma, seminer ve toplantılar organize edilmiş, KOSGEB'in girişimcilik destek programları kapsamında, Girişimcilik Akademisi adı altında eğitimler düzenlenmiş ve İzmir'de faaliyet gösteren dokuz üniversiteyle birlikte işbirliği protokolü imzalanmıştır." dedi.

Türkiye'de halen Hazine Müsteşarlığı'na akredite 11 melek yatırım ağı bulunduğunu aktaran Seda Kaya, bu ağlarda 318'i lisanslı ve 158'i lisanssız faaliyet gösteren, bir kısmı İzmirli olmak üzere 476 melek yatırımcı bulunduğunu kaydetti. İzmir'den sadece yedi lisanslı melek yatırımcı olması ve akredite olmuş bir melek yatırım ağı bulunmamasının düşündürücü olduğunu da ifade ederek, "Bu nedenle EGİAD olarak bir ilke daha imza atarak, EGİAD Melekleri İktisadi İşletmesi'ne bağlı, İzmir'in ilk melek yatırım ağını kurmak üzere Hazine Müsteşarlığı'na başvurduk." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber EGİAD 'melek yatırım' için Hazine'ye başvurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER