Eğitim-Sen, Kahta'da Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto etti


Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde Eğitim-Sen üyeleri, Ankara'da gerçekleşen patlamadan dolayı ölen vatandaşlar için basın açıklaması düzenledi.

Sendika binasının bulunduğu İsmet Paşa Caddesi üzerinde yürümeye başlayan grup, Kahta 100. Yıl Parkı'na gelerek burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına HDP yöneticileri ve HDP Adıyaman Milletvekili Kemal Bülbül destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Kahta temsilcisi Doğan Tişkaya; "Türkiye'nin göbeğinde Ankara Gar'ının önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 129 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti. Yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Özgünüz öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlatma sonrasında kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak 'güvenlik zafiyeti' yok diyorlar. Hiç kimse bize bu katliamın faali meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. DİSK, KESK ve TTB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için dünden itibaren üç gün yastayız. Bugün ve yarın bütün Türkiye'de grevdeyiz. Acımız büyük yaramız derindir. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz." dedi.

HDP Adıyaman milletvekili adayı Kemal Bülbül ise katliamın bizzat devlet eliyle planlandığını, yürütüldüğünü ve uygulandığını öne sürerek, "Bu katliam devlet eliyle planlanmış, yürütülmüş ve uygulanmıştır. Bununla yetinilmeyip devlet katliamları konsepti dahilinde nasıl dikiş tutturulacağı da önceden planlanmıştır." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim-Sen, Kahta'da Ankara'daki bombalı saldırıyı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER