Başbakan'a sunulan raporla ilgili çarpıcı gerçek!

Meslek liseli öğrencilerin üniversite hayali dershanesiz neredeyse imkansız. Peki dershaneler kapatılırsa geride kalan öğrenciler ne yapacak? Şimdi onlar bu soruya cevap istiyor.

Meslek Liseliler de dershaneye gidiyor

  • Erdoğan'a sunulan rapora göre yüzde 18, İKSARA'nın Mayıs 2012 araştırmasına göre yüzde 45. 

Türkiye'de ilk defa 12 Eylül 1980 darbesinde gündeme gelen dershanelerin kapatılması, 1983'te Turgut Özal Hükümeti tarafından engellenmişti. Bu karar yıllar sonra yeniden gündeme geldi. 

MESLEK LİSELİLERİN %45'İ DERSHANEYE GİDİYOR

Bürokratlar tarafından Erdoğan'a sunulan rapora göre meslek liselerindeki öğrencilerin dershaneye gitme oranı yüzde 18. Fakat İKSARA'nın Mayıs 2012 araştırmasına göre bu oran yüzde 45. 

Veliler okul hayatı boyunca bir istikrar yakalamayan çocukları için dershaneleri kurtuluş olarak görüyor.  Meslek liseli öğrenciler, "asıl bizim için dershane şart" diyor. Onlar önce katsayı mağduru oldu. Katsayı adaletsizliği kalktı. Pek çoğu dershanelere de giderek açıklarını kapattı ve daha önce hayal olduğunu düşündükleri üniversiteleri kazandı. 

Meslek liseliler okuldaki dersleri bu alana yönelik olduğu için sınav yarışına dezavantajlı başlıyor. Onlar, bu dezavantajı ortadan kaldıran dershaneler de kapanırsa ne yapacaklarını hiç bilmiyor. Bu yüzden tepkililer. Talepleri ise net.

<< Önceki Haber Başbakan'a sunulan raporla ilgili çarpıcı gerçek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER