Kapatmanın yol açacağı büyük tahribatı anlattı

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ve ekibi tarafından hazırlanan dershanelerin kapatılmasıyla ilgili taslak Türkiye gündemini sarsmaya devam ediyor. Uzmanlar dershanelerin kapatılmasından esas yarar sağlayacak kesimin ise PKK olacağıyla ilgili uyarıda bulunuyor

Kapatmanın yol açacağı büyük tahribatı anlattı

  • Sedat Laçiner, dershane ve okuma salonu kapatma kararını yorumladı
  • "Taslak PKK'nın ekmeğine yağ sürecek."
  • "Güneydoğu'da en çok saldırı dershanelere ve etüt merkezlerine oluyor."
  • "Terör eğitimli insandan korkuyor."
  • "Dershanelerin kapanmasının kime yarayacağını anlamak için uzman olmaya gerek yok."


Dershanelerin kapatılmasını içeren taslakla ilgili olarak Samanyolu Haber'in sorularını cevaplayan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Sedat Laçiner, dershanelerin kapatılmasının Türkiye'de bölgesel olarak farklı etkilerinin olacağını ifade ederek söz konusu durumun PKK'nın ekmeğine yağ süreceğini söyledi.

Cumhuriyetin başından beri en fazla değişime uğrayan bakanlığın Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyleyen Laçiner, Türkiye'de eğitimle ilgili çok ciddi sorunların olduğunu, ve ne yazık ki dershanelerin bu sorunlu durumun bir sonucu olarak doğduğunu açıkladı. Laçiner burada, "Dershaneler sınav yarışını kolaylaştıran kurumlardır. Okulda hiç görmediğiniz konuları dershanelerde görüyorsunuz. Sorunu çözmek istiyorsanız lise ve ortaokullara yatırım yapmanız gerekir." dedi

'Dershaneler istismar ve rant sağlama yerleridir' tartışmalarına da değinen Laçiner; "Eğer söz konusu bir istismar varsa devlet iyi bir denetim ile bunun önüne geçebilir. Dershaneleri bu bahane ile engellemek teşebbüs hürriyetine aykırıdır" diye konuştu

"ETKİLER BÖLGELERE GÖRE DEĞİŞİR"    

Dershanelerin kapatılmasının bölgelere göre farklı sonuçlar doğuracağının altını çizen Prof Dr. Sedat Laçiner, bir çok yerde insanların mağduriyet nedeniyle merdiven altı kaçak yollarla dershaneler açabileceğini ve yasa dışı yollara itileceğini belirtti. 

En fazla etkilenecek bölgenin Güneydoğu Anadolu bölgesi olacağını da sözlerine ekleyen Rektör Laçiner; "Doğuda insanların durumu daha vahim. Oradaki gençlerimiz için dershaneler bir çıkış kapısı, umut kapısı. Adımlar atılırken bunların sonuçları da düşünülmeli." dedi.

"PKK'NIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLECEK"

Laçiner, PKK'nın Güneydoğu'da üniversitelere ve dershanelere düzenlediği çeşitli saldırılara değinerek kapatmaların oluşturacağı tehlikeyle ilgili uyardı:

"PKK Hakkari'de üniversiteye saldırdı, ilkokullara saldırdı. Güneydoğu'da en çok saldırı dershanelere, yurtlara ve etüt merkezlerine oluyor. Bu tablo açık şekilde gösteriyor ki terör eğitimli insandan korkuyor. Türkiye terör örgütünün arzuladığı şeyleri yapmamalı, bunun beklenmedik sonuçları olabilir. Bu kurumların kapatılmasının kime faydası olacağı net bir şekilde görülmektedir. Bunu görmek için uzman olmaya gerek yok." 
<< Önceki Haber Kapatmanın yol açacağı büyük tahribatı anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER