Milli Eğitim'de işler epey karışık

Milli Eğitim'de sürekli bakan ve sistem değişiyor...

Milli Eğitim'de işler epey karışık

  • Dershanelerin kapatılacak olması gözleri son 11 yılda 5 kez el değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı'na çevirdi. 
  • Sürekli değişen sistemler sebebiyle Milli Eğitim'de taşlar bir türlü yerine oturmadı problemler bitmedi. 
Türkiye'nin geleceğine vurulmak istenen darbe Türk Eğitim Sisteminin son 10 yılını da tartışmaya açtı. Defalarca değiştirilen sistem yap boz tahtasına döndü.

Son 11 yılda Milli Eğitim Bakanlığı en çok el değiştiren Bakanlık oldu. Eğitim her 2 yılda bir yeni bir isme teslim edildi. 5 bakan değişikliğiyle sistem de değişti. Olan öğretmenler ve öğrencilere oldu.   

Bu kadar bakan değişikliği sistemi de yap boz tahtasına çevirdi. SBS defalarca değişti. Ortaokul öğrencileri hangi sınıfta kaçıncı SBS'ye gireceğini bilemedi. Yıllar sonra SBS tek yıla çift sınava indi. sınavı tamamen kaldıracak düzenleme yapıldı ve iki sınav yerine her yıl 6 dersten 2'şer merkezi sınav getirildi. 2 merkezi sınav gitti 36 merkezi sınav geldi.

Sadece öğretmen ve öğrenciler değil bakanlık çalışanları sürekli bir bocalama yaşadı. Atanamayan öğretmenler hep sorun oldu.  

Halen görevde olan Bakan Nabi Avcı akademisyen. Şimdi de bakanlığın bürokratlar tarafından yönetildiği iddiaları gündemde. Dershanelerin kapanmasının kendi döneminde gerçekleşmesini istemeyen Avcı'nın yerel seçimler için ayrılacağı ileri sürülüyor. 

11 yıllık dönemde 5 bakan ve defalarca sistem değişti. Şimdi ise dersaneler, etüt merkezi ve okuma salonlarının kapatılacak olmasıyla eğitimde yeni bir kaos Türkiye'yi bekliyor. 
<< Önceki Haber Milli Eğitim'de işler epey karışık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER