Altın bir rekor daha kırdı

Nisan ayında 2,6 milyar dolarlık ithalat ile aylık bazda tarihin en yüksek altın ithalatı gerçekleştirildi.

Altın bir rekor daha kırdı

TÜİK verilerinden derlenen bilgilere göre, 2013 yılı nisan ayında 2,6 milyar dolarlık altın ithalatı gerçekleştirilirken söz konusu rakam aylık bazda tarihin en yüksek rakamı oldu.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, 2013 yılı nisan ayında gerçekleştirilen altın ithalatının 45,49 ton ile piyasanın açıldığı tarihten beri kaydedilen en yüksek aylık ithalata ulaştığını söyledi.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Alaattin Kameroğlu ise,  "Altınlar geldi, neticede ülkedeki vatandaşın yastık altına gitti, kolundaki bileziği oldu. Geçmiş dönemde altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaştan ciddi altın satışı oldu. Satılan altınlar külçe altına ve ihracata gitti. Şimdi ise Altın Fiyatlarının düşmesiyle ciddi altın talebi oldu ve bu da ithalat yoluyla karşılandı" dedi.


İthal edilen altının ağırlıklı olarak iç talebe yönelik olduğunu, bir kısmının da ihraç edildiğini belirten Kameroğlu, "Talebin devam edip etmeyeceği altın fiyatlarına bağlı. Önümüzdeki dönemde düğün ve nişan sezonu var. Yoğun bir altın talebi olabilir, bu da ithalatı artırabilir" değerlendirmesini yaptı.

AA

<< Önceki Haber Altın bir rekor daha kırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER