Altın'da kritik viraj

Uzmanlar uyardı jeopolitik krizlerin unutulması ve ABD verilerinin iyileşmeye devam etmesi altının fiyatını düşürecektir.

Altın'da kritik viraj

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününde 1300 dolara yakın işlem görüyor. Geçen haftayı dalgalı bitiren altının onsu 1292 dolara seviyesine kadar indi. Daha sonra Ukrayna-Rusya krizinden dolayı 1315 dolar seviyesine dayandı.

Uzmanlara göre altının fiyatının jeopolitik gerginliklerden besleniyor. Ukrayna - Rusya  jeopolitik gerginliğinin azalması ile fiyatı düşen altın haftanın ilk gününe 1.300 dolar/ons olarak işlem görüyor. Jeopolitik anlamda risklerin azalması veya unutulması aynı zamanda ABD ekonomisinin olumlu verilerinin devamı halinde altının düşüşe geçecektir..

Analistler altının onsunun 1.292 doları destekler vaziyette olduğunu, yedi işlem gününde zorlanan fakat kırılamayan 1.315 doların direnç konumunda olduğunu ve kısa vadede böyle seyredebileceğini söyledi.

Analistler dolardaki artış görüldüğü için altının onf fiyatı düşse bile altının gram fiyatı belirli aralıklar arasında sınırlı kalacaktır. Hali hazırdaki duruma bakılınca altının gram fiyatı 85 liraya kadar gerileyebileceği sinyallerinin olduğunun altını çizdi.
Güncel Altın Fiyatları için tıklayınız 
Güncel Döviz kurları için tıklayınız
<< Önceki Haber Altın'da kritik viraj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER