Bakan Şimşek'ten en çok eleştirilen konuda şaşırtan itiraf!

Muhalefetin Meclis’e getirilmeyen Sayıştay raporlarıyla ilgili eleştirilerini cevaplayan Şimşek, “Bakanlığımla ilgili tespitlerin bu boyutta olduğunu raporlardan öğrendim. Sayıştay denetimi gözümüzü açtı. Benim için yol göstericidir.” dedi.

Bakan Şimşek'ten en çok eleştirilen konuda şaşırtan itiraf!

Şimşek, Kamu İhale Kanunu’na eklenen, denetim dışı istisna alımlarla ilgili rahatsızlığını da ifade etti. Hükümete yakın işadamlarına kesilen vergi cezalarının uzlaşma yöntemiyle sıfırlanmasına dair soru üzerine şunları söyledi: Yargı süreci hızlı olsa ve hatalı raporlarla ilgili mükellefi zora sokmayacak sistem kurulsa uzlaşmaya yarın son veririm. Uzlaşılan mükelleflerin isimlerini Meclis yetki versin, açıklayayım.”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki akşam TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, milletvekillerinin 2015 yılı bütçesiyle ilgili sorularını cevaplarken, ilginç açıklama ve itiraflarda bulundu. En flaş açıklaması Tayyip Erdoğan’ın yaptırdığı Ak-Saray olarak isimlendirilen yeni Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün maliyeti ve yine Uçan-Saray olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı uçağının maliyeti oldu. Bunun dışında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefet partilerinin eleştirdiği konuları haklı çıkaran açıklamalar da yaptı.

Kamu kurumlarının mali denetimini içeren Sayıştay raporlarının Meclis’e getirilmemesi, muhalefet partilerince eleştiriliyordu. İktidarın eleştirildiği bu konuda Bakan Şimşek’ten itiraf geldi. Şimşek, daha önce bilmediği, Maliye Bakanlığı’yla ilgili tespitlerin bu boyutlarda olduğunu Sayıştay’ın denetim raporlarıyla öğrendiğini söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Açık ve net söylüyorum. Sayıştay denetimi gözümüzü açtı. Sayıştay denetimi benim için olmazsa olmazdır, yol göstericidir. Denetimleri daha da iyileştirmemiz lazım.” dedi.

Bakan Şimşek, özellikle AKP hükümeti döneminde Kamu İhale Kanunu’na eklenen, kanun denetimi dışında kalan istisna alımlarla ilgili de rahatsızlığını da açıkça ifade etti. “Elimden gelse Kamu İhale Kanunu’ndaki tüm istisnaları kaldırırım.” diyen Şimşek, kamu alımlarında Avrupa Birliği mevzuatı neyse aynısının Türkiye’de uygulanması gerektiğini söyledi. Kamu İhale Kurumu’ndan tartışmalı konularda mevzuat değişikliği yapılmasıyla ilgili çalışma yapmalarını istediğini söyledi. Zaman, Sayıştay’ın Mersin’de 17. Akdeniz Oyunları için yapılan işlerin ihalesiz şekilde tek şirkete verilmesiyle ilgili raporunu, “Böl parçala ihalesiz ver yandaşa” başlığıyla kamuoyuna duyurmuştu.

Muhalefet milletvekilleri Meclis’te Maliye Bakanı Şimşek’e, “hükümete yakın işadamlarına kesilen vergi cezalarının uzlaşma yöntemiyle niye sıfırlandığını” da sordu. Tebliğlere aykırı bir sürü hatalı vergi denetim raporu yazıldığını ifade eden Şimşek, “Bu konularda hızlandırılmış bir yargı süreci olsa ve hatalı yazılan raporlar noktasında mükellef zora sokulmadan bir sistem kurulsa ben bu uzlaşma sistemine yarın sabah son vermeye hazırım. Bugüne kadar hiç kimseye bir konuda talimatım olmamıştır çünkü bu milletin hakkıdır. Uzlaşılan mükelleflerin isimlerini Meclis paylaşmam üzerine yetki versin, açıklayayım.” dedi.ZAMAN
<< Önceki Haber Bakan Şimşek'ten en çok eleştirilen konuda şaşırtan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER