Futbol tarihinde kara bir leke olarak kalacak skandal olay

Gençlerbirliği’nin gurbetçi futbolcusu kendisine ait Facebook sayfasında IŞİD’i lanetleyince saldırıya uğradı.

Futbol tarihinde kara bir leke olarak kalacak skandal olay

Gençlerbirliği’nin gurbetçi futbolcusu Deniz Naki, kendisine ait Facebook sayfasında IŞİD’i lanetleyince saldırıya uğradı. Geçtiğimiz pazar günü Ankara’da 3 kişi tarafından dövülen Kürt kökenli 25 yaşındaki oyuncu, olaydan sonra Kırmızı-Siyahlı kulüple görüşerek sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

'KÜRT ALEVİ NAKİ SEN MİSİN LAN, NAKİ?'

Birgün'ün haberine göre, Deniz Naki, yaklaşık altı ay kadar önce Facebook hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle tehdit ve küfür içerikli mesajlar almaya başladığını söyledi. Uzun zamandır takip edildiğinden şüphelendiğini de belirten genç oyuncu, saldırıya uğradığı anı ise şöyle anlattı: “Takımın tesislerinden çıkmıştım. Üç kişi peşimden “Kürt Alevi Naki sen misin lan Naki?” diye bağırarak bana yaklaştı. Etrafımı sardılar, bu esnada sürekli küfürler ettiler. Aleviliğimle, Kürt olmamla ilgili küfürler ettiler.

'NİYE TUNCELİ DEĞİL DE DERSİM YAZIYOR?'

Kobani ile ilgili bağırıp çağırdılar. Kolumda neden Tunceli değil de Dersim yazdığını sordular. Ben onları sakinleştirmeye çalışırken aniden solumda duran adam bir yumruk attı yüzüme. Ben şoke oldum. Kendimi korumak için karşılık verip oradan kaçtım.

'IŞİD SİZİ BİLMEM NE YAPSIN'

Üç kişiydiler ve silahlı, bıçaklı olmalarından korktum. Peşimden küfür etmeye devam ettiler, ‘IŞİD sizi bilmem ne yapsın’ diyerek bağırdılar. Bunun sadece bir uyarı olduğunu söylediler.”

SÖZLEŞMESİNİ KARŞILIKLI FESHEDİP ALMANYA'YA DÖNÜYOR

Yaşadığı bu olay sonrası Türkiye’de futbol yaşantısını sürdürmekten korktuğunu dile getiren Naki, Kırmızı-Siyahlı kulüple görüşerek sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. Almanya’da yaşayan ailesinin yanına dönmeye karar veren gurbetçi oyuncu, Gençlerbirliği’ne 2013-2014 sezonu başında Alman ekibi St. Pauli’den gelmişti. 2016 yılına kadar mukavelesi bulunan Deniz Naki, Süper Lig’de 20, Türkiye Kupası’nda ise 4 maça çıkıp bir kez gol sevinci yaşadı.

HAKAN ŞÜKÜR: HAZIMSIZLIK HER YERDE

Öte yandan İstanbul Bağımsız Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, kendisine ait Twitter hesabından Deniz Naki’ye geçmiş olsun dileğinde bulundu. Şükür, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Saldırıya uğrayan futbolcu kardeşim Deniz Naki’ye geçmiş olsun. Fikirlere hazımsızlık her yere sıçrıyor, hoşgörüsünü kaybetmemeli toplum.”
<< Önceki Haber Futbol tarihinde kara bir leke olarak kalacak skandal olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER