Bank Asya ile ilgili büyük tehlikeyi deşifre etti: Yeni gelen yönetim...

Bank Asya avukatı Nedim Irmak, "Yeni gelen yönetim kurulu batık kredi kullandırıp bankayı batırabilir. Ama ben böyle olacağını düşünmüyorum. Mahkemelere kalmadan bankanın bize iade edileceğini düşünüyorum. Yeter ki şu durumdayken müşterilerimiz bankalarına sahip çıksınlar." dedi.

Bank Asya ile ilgili büyük tehlikeyi deşifre etti: Yeni gelen yönetim...

Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar'ın sunduğu 'Özel Gündem' programına konuk olan Bank Asya'nın görevden alınan Genel Müdürü Ahmet Beyaz ve ortakların avukatı Nedim Irmak önemli açıklamalar yaptı. Avukat Irmak, batırılma girişimi neticesinde ülkede 20 milyar liralık çökme yaşanabileceğine dikkat çekti.

'BANKANIN BİR RİSKİ YOK, ORTAKLAR GÜVENDE'

Önceki gün yapılan polis baskınıyla görevden alınan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, sermaye olarak Türkiye'nin en iyi üç bankasından biri olduğunu hatırlattı. Bankanın 185 ortağı bulunduğunu söyleyen Ahmet Beyaz, hiçbirinin istenen belgeleri vermekten imtina etmediğini belirterek “20 küsur başlık altında istedikleri belgeler var. Ve bu istenen belgeler kısa sürede toplanacak belgeler değildi. Kimse bu belgeleri vermem demiyor. Sadece yoğunluktan dolayı bir ayda yetiştirilmesinin zor olduğu ifade edildi” dedi.

Bank Asya avukatı: Yeni yönetim batık kredi kullandırıp bankayı batırabilir
Sermaye risk oranı olarak da yüzde 18 durumunda olduklarını beyan eden Beyaz, şunları aktardı: “Bu oran yüzde 12'nin altına düşerse ihtar çekebilirler. Sektör ortalaması zaten yüzde 15. Bir yıldır bankaya bir zaafiyet yaşatılmaya çalışılıyor.” Müşteri tabanının her seferinde bankaya sahip çıkmak için çeşitli fedakarlıklar yaptığını dile getiren Ahmet Beyaz, “Müşterilerimizin fedakarlıklarına çok defa şahit olduk. Normal bir banka olsa, millet bankalara gider camları kırar, parasını isterdi. Ne yapılmaya çalışılırsa çalışılsın bu banka dimdik ayakta duracak." şeklinde konuştu.

'ZARAR OLURSA MİLLET ÇEKER'

Bank Asya'nın batırılma girişimi neticesinde ülkede 20 milyar liralık çökme yaşanabileceğini kaydeden ve bankanın ortakları adına konuşan Avukat Nedim Irmak, bankanın geri devredilmesi gerektiğini, bu durumda milletin kazanacağını söyledi. BDDK'nın, ortaklardan birilerinin banka kurucu niteliğini kaybettiğine dayanarak bu uygulamayı gerçekleştirdiğini söyleyen Irmak, “16 yıldır gelen evraklar var. Eğer eksik varsa bunlar takip edilebilirdi. Ya da daha uzun bir süre verilebilirdi. Dayandıkları kanuni maddeye göre ortaklardan birilerinin niteliğini kaybettiğini düşünüyor. Ona dayanarak şu anda bu işlemler yapılıyor. Eğer bu doğruysa o zaman kimlerin kaybettiğini de bankaya bildirir, bir ihtar gönderirdi. Bu yanlış olmuştur. Çünkü yüzde 51' aşan ortak çoğunluğunun zaten evrakları verilmiş. Öyle sanıyorum ki BDDK yanlışlık yaptı ama kararı gönderdikten sonra geri adım atamadı. Zaten basın açıklamasında da durumun geçici olduğuna yönelik bir imaj verilmeye çalışıyor. Ama yapılacak değerlendirme ne zaman tamamlanacak bilinmiyor. Bunun ucu açık.” ifadelerini kullandı.

'YENİ YÖNETİM KURULU BATIK KREDİ KULLANDIRARAK BANKAYI BATIRABİLİR'

Banka ortaklarının şu anda idari haklarını kullanamadığını ifade eden Avukat Irmak, bankanın yeni yönetim kurulunun bankayı batırabileceği tehlikesine de dikkat çekti. Böyle bir tehlikeli durumun varlığına da değinen Irmak şöyle konuştu: "Yeni gelen yönetim kurulu batık kredi kullandırıp bankayı batırabilir. Ama ben böyle olacağını düşünmüyorum. Mahkemelere kalmadan bankanın bize iade edileceğini düşünüyorum. Yeter ki şu durumdayken müşterilerimiz bankalarına sahip çıksınlar. Bu şekilde olduğu sürece Banka Asya bunu da atlatır."

'POLİS ALGI İÇİN GETİRİLDİ'


Bank Asya'ya yapılan operasyonda polis ekipleri ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de kullanılmasına tepki gösteren Nedim Irmak, TMSF yetkililerinin gelmesi ile polis arasında bir ilginin bulunmadığını ifade etti ve yapılanların demokratik Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. Irmak, "Polisin gelmesinin TMSF yetkililerinin gelmesi ile ilgisi yok. Algı oluşturma amacı ile geldiler. Oradaki memurlara neticede git demişler, onlar da gitmişler. Şık olmadı gelmeleri, çünkü hiçbir engel yoktu. Banka etrafında kurtarılmış bölge gibi alan yapmaları demokratik Türkiye'ye yakışmadı." diye konuştu.
<< Önceki Haber Bank Asya ile ilgili büyük tehlikeyi deşifre etti: Yeni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER