'Benzin ateş pahası, ne yapmalı' sorusuna cevap!

Benzine, arka arkaya gelen zamlar, "Ne yaparız da tasarruf sağlarız" sorusunu gündeme getiriyor. İşte önemli detaylar...

Benzin tüketimini düşürmek için araç kullanma yöntemleri!

  • Arabayı dikkatli kullanım ile yüzde 20'ye varan bir yakıt tasarrufu mümkün.
  • "Doğru hızda git, lastiğin havasına dikkat et, fazla yük taşıma, klimayı doğru zamanda kullan."

Arka arkaya gelen zamlar ile birlikte 5 Lira sınırını aşan benzin fiyatları vatandaşa tasarruflu araç kullanmanın yollarını aratıyor. Peki gerçekten tasarruflu araç kullanmak mümkün mü? Bu sorunun cevabını sizler için araştırdık.

Uzmanlar dikkatsiz bir kullanımla dikkatli kullanım arasında yüzde 20'ye varan bir yakıt tasarrufu sağlanabildiğini belirtiyor ve uyarılarda bulunuyorlar.

Uzman Röportaj: "Öncelikle gaza ve frene yumuşakça basmak gerekir. Gaz pedalının ve fren pedalının altında yumurta varmışçasına.."

Otomobili doğru hızda kullanmak benzin harcamasını büyük ölçüde azaltıyor. 

Uzman Röportaj 2: "Aşırı hızlı yolculuklar her zaman için yakıt tüketimini katlayarak artıyor. Kilometre en ideal hızdır şehirlerarası yolculuklarda."

Otomobilinizde fazla yük bulundurmamak da önemli tavsiyelerden biri. 

Uzman Röportaj 3: "Otomobilinizdeki gereksiz yüklerden kurtulmak her zaman için daha az yük taşıdığı için araç sizi yakıt tasarrufu açısından avantajlı hale getiriyor. "

Ve klima. Doğru kullanım yakıt tasarrufunda çok önemli. 

Uzman Röportaj 4: "Klima kullanımı yakıt tüketimini ortalama yüzde 10 arttırır. Daha düşük bir hızda çalıştırarak minimum klima kullanımı ile tasarruf etmeye çalışırsınız. "

Hızla giden bir arabada camı açmak daha fazla benzin harcamaya sebep olabiliyor. 

Uzman Röportaj 5: "Kapalı bir camla düşük bir klima hızıyla şehirlerarası yollarda daha fazla tasarruf edebilirsiniz. Camı açtığınız zaman otomobilin aerodinamiği bozulmuş oluyor. İçeriye giren hava otomobile paraşüt etkisi yapıyor. Otomobilinizin hızını azaltıyorsunuz. Bu hızı arttırmak içinde gaza basıp yakıt tüketimini arttıyorsunuz. "

Bütün bu tavsiyelerin yanında araç bakımınızı aksatmamanızda dikkat edilecek önemli bir husus.
<< Önceki Haber 'Benzin ateş pahası, ne yapmalı' sorusuna cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER