Çalışma Bakanlığı'ndan çok ilginç denetim cevabı

CHP Milletvekili Tanrıkulu'nun TBMM'ye verdiği soru önergesine, Bakanlığın verdiği cevap hayrete düşürdü: Bütün iş yerlerini denetlememiz mümkün değil, böyle bir görevimiz de yok

Çalışma Bakanlığı'ndan çok ilginç denetim cevabı

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, TBMM'ye verdiği iş ve işçi güvenliğini sorgulayan önergeye Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı'ndan çok konuşulacak bir cevap geldi.
Tanrıkulu'nun Çalışma Bakanlığı'na sorduğu iş güvenliğiyle ilgili 7/44492 esas numaralı yazılı soru önergesine verilen cevapta 'Bütün işyerlerinin denetlenmesi mümkün olmadığı gibi gelişmiş ülkelerde de böyle bir görevin bulunmadığı' iddia edildi.

'BÜTÜN İŞYERLERİNİ DENETLEYEMİYORUZ, ZATEN BÖYLE BİR GÖREV DE YOK'

Bakan Faruk Çelik imzalı cevapta, ülkede faaliyet gösteren işyeri sayısının 1.599.327 olduğu ifade edildi. İşyeri sayısının her geçen gün arttığının belirtildiği cevapta 'Bütün işyerlerinin denetlenmesi mümkün olmadığı gibi gelişmiş ülkelerde de böyle bir görevin bulunmadığı' ifade edildi. Bakanlık cevabında ayrıca teftişlerin 'sorunlu alanların değerlendirilmesi ve önceliklendirilmesi doğrultusunda yapıldığını' bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

''Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 2014 yılı Şubat ayı istatistiklerine göre ülkemizde faaliyet gösteren işyeri sayısı 1.599.327'dir. Bu rakam sadece 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında işçi çalıştıran işyerlerini kapsamaktadır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile kapsam genişlemiş ve buna bağlı olarak işyeri sayısı daha da artmıştır. Bütün işyerlerinin denetlenmesi mümkün olmadığı gibi gelişmiş ülkelerde de böyle bir görev bulunmamaktadır. Bu nedenle teftişler, yukarıda değinildiği üzere çalışma hayatında sorunlu alanların değerlendirilmesi ve önceliklendirilmesi doğrultusunda yapılmaktadır.''


Ankara Haber Merkezi / SAMANYOLUHABER.COM 
<< Önceki Haber Çalışma Bakanlığı'ndan çok ilginç denetim cevabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER