Dev markaya Türkiye şoku

Bir ilk yaşamayı hedefleyen dünya devi marka, Türkiye ile ilgili planlarında şok yaşadı!

Dev markaya Türkiye şoku

Alman spor otomobil devi Porsche’nin Endonezya dilinde aslan anlamına gelen ilk kompakt SUV modeli ‘Macan’ Los Angeles’ta gerçekleşen dünya tanıtımının ardından 2014 yılı ilk çeyreğinde yollara çıkacak. Rekabetin hızla arttığı kompakt SUV sınıfında yer alacak ilk spor otomobil ünvanına sahip ‘Macan’ mart ayında Türkiye’de piyasaya sunulacak. 
Porsche Macan, özellikle Türkiye için büyük önem taşıyan bir model. Çünkü Porsche’nin ilk üretim planında yer alan 2 litrelik motorlar, markanın Türkiye’de ilk kez düşük vergi dilimine girmesini sağlayıp, satışlarını iki katın üstünde artıracaktı. Ancak tanıtımda Macan’ın 2014 yılında sadece 3 litre ve üzeri motorlarla piyasaya sunulacağı, 2 litrelik motorların ise ancak 2015 yılında üretilebileceği belirtilince, ufak çaplı bir şok yaşandı.

FİYATI 90 BİN EURO OLACAK

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye’de özellikle Cayenne ve Panemara modelleriyle birlikte satışlarını hızla artırıp 50 adetlerden 5-6 yıl içinde 500 adetlere çıkartan Porsche, Macan modeliyle bu rakamı 2014 yılında 1000 adede çıkartmayı hedeflemişti. Yani bir yılda 2 litrelik motorun güceyle satışları iki kat artacaktı. Çünkü bugüne kadar hep yüzde 130’lük vergi dilimine giren Porsche modelleri ilk kez Macan’la yüzde 80 vergi diliminde yer alıp, fiyatı 100 bin Euro’nun altına inecekti. 

Doğuş Otomotiv-Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy, 3 litrelik Macan’ın fiyatının 125 bin Euro civarında olacağını belirtirken, 2 litrelik Macan’ın ise vergi avantajıyla Türkiye’de 90 bin Euro civarında bir fiyata sahip olacağını kaydetti.


<< Önceki Haber Dev markaya Türkiye şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER