Maliye Bakanı Şimşek skandal fişlemeyi yalanlamadı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 100 bin şirkete yönelik yapılan fişlemeleri kabul etti.

Maliye Bakanı Şimşek skandal fişlemeyi yalanlamadı

Bakan Şimşek şirketlere yönelik yapılan vergi incelemelerinin risk analizi verileri kapsamında yapıldığını iddia etti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten hükümete biat etmeyen 100 bin şirketin fişlendiği ve bu şirketlerin infazı için Maliye aracılığıyla inceleme sopası kullanıldığı yönündeki iddialara ilginç bir cevap geldi. Bakan Şimşek,  incelemelerin mükellef haklarını korumak için mükellef ayrımı yapılmadan risk analizleri verileri kapsamında yürütüldüğünü iddia etti.

Zararı kim karşılayacak


MHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 100 bin şirketle ilgili başlatılan denetimleri TBMM gündemine taşıdı. Bu şirketlerin dünyanın birçok yerinde milyonlarca liralık bağlantılarının olduğu bilgisini veren Öğüt, bu şirketlerin ürettikleri mal, ürün ve hizmetlerin zamanında teslim edilme-mesi durumunda ülkenin kaybedeceği prestijin ve firmaların zararının nasıl karşılanacağını sordu.

Risk analizleri dikkate alınıyormuş!

Öğüt’e cevap veren Şimşek, “Vergi incelemeleri, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun mezkur 5. maddesi çerçevesinde mükellef haklarını korumaya dayalı, mükellef ayrımı yapılmaksızın tüm mükellefleri kavrayacak şekilde belli risk analizleri sonucunda oluşturulan veriler kapsamında yerine getirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Mahremiyet hatırlandı

Bakan Şimşek, fişlendiği ileri sürülen firmalarla ilgili sorulara cevap verilmesinin vergi mahremiyetinin ihlali anlamına geleceğini belirtti.
“213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 5. maddesinde mükelleflerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine müteallik olmak üzere öğrenilen sırların ve gizli kalması lazım gelen diğer hususların ifşa edilmesinin, vergi mahremiyetinin ihlali anlamına geleceği hüküm altına alınmıştır” dedi.BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek skandal fişlemeyi yalanlamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER