Mercedes’ten 5+1 lüks daire

Mercedes Benz rakiplerine fark atmak için aynı bantta üretilen Vito ve Viano modellerine facelift kapsamında 250 milyon Euro’luk büyük bir yatırım gerçekleştirdi.

Mercedes’ten 5+1 lüks daire

Bu kapsamda yenilenen  test ettiğimiz  Viano’ya kısaca, ‘Konfora açılan kapı’ diyebiliriz.  Ambiante donanımda kral dairesi konforu sunan Yeni Viano 5+1, sıcak bakışları ve cazibesiyle herkesi içine  çekiyor.. Her detayın düşünüldüğü cömert iç hacmi ile farklı hayatlar ve tarzlara hareket özgürlüğü sağlıyor.  Sürüş keyfi, performans, yüksek güvenlik anlayışı, tasarım ve yüksek donanımı bir arada bulunduran  Vito’nun yetenekli kardeşi Viano; Blue EFFICIENCY verimlilik teknolojisi ve Euro 5 motoru ile yakıt tüketimini düşürüyor, optimal enerji yönetimiyle çevreyi de koruyor. 

Viano’nun çevreci 4 silindirli 2.2  lt dizel motoru 163 BG’lik güç üretiyor.  Vites değişimlerini geciktirmeyen 5 ileri otomatik şanzıman, sarsıntısız ve konforlu bir sürüş  vaadediyor. Performans olarak da tatmin eden Viano,  sadece düz yolda değil rampalarda da adeta bir dağ keçisi. Arkadan itişe sahip olan araç, 3 farklı gövde boyuna sahip. Testlerdeki yakıt tüketimi ortalama 8.5 litreyle , rakiplerine ve hacmine göre gayet başarılı. Viano kendi segmentinde dizel partikül filtreli ilk dizel araç ünvanına sahip. Bu filtre duman partikül emisyonlarını %95 oranında azaltıyor, böylece karşımıza daha çevreci ve bakım masrafı daha az olan bir motor çıkıyor.

Sizi güvenle kucaklayan Viano’da yolculuk yapmak kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Kullanılan yumuşak ve yüksek kalitedeki materyal, ceviz kaplama ile süslenince çok asil bir iç mekan ortaya çıkmış. Yükseklik ve eğim ayarlı multi fonksiyonlu 4 kollu deri direksiyon simidi kaza anlarında otomatik olarak katlanıyor. Sürücü kabininde bulunan birçok saklama gözü, büyük  torpidosu, evrak saklama gözü, bardaklık ve kapılarda bulunan gözlerle  fonksiyonellik ve kalite ön planda. Ön konsolu ikiye bölen Bluetooht’lu Mp3 CD çalarlı radyo ve ses sistemi Mercedes ‘e yakışır nitelikte. Dizel bir minibüs olmasına rağmen Viano’nun başarılı ses izolasyonu da dikkat çeken özelliklerinden birisi.

Dikine inen karoseri, iç hacmin daha geniş tutulmasını sağlamış. Üç nokta emniyet kemerli yüz yüze bakan koltukları ve konfor ekipmanlarıyla Yeni Viano, yaşam alanını genişletmek isteyen ailelerin ya da işadamlarının ilk tercihi olmayı hedefliyor.

Cömert bir alan sunulan arka bölümde yolculara hareket özgürlüğü sağlanıyor.  Konforlu ve kol dayamalı 4 adet tekli deri koltuk ray sistemi üzerine kurulu, böylece iki koltuk arası mesafeyi gayet esnek bir şekilde ayarlayabiliyor ve  koltukların yönlerini istediğiniz şekilde kolayca değiştirebiliyorsunuz. Yeni Viano sürücü ve yolcu bölümünde farklı sıcaklık ayarı yapılabilen ön ve arka klima sistemleri ile donatıldığından farklı sıcaklık isteklerini karşılayabiliyor.

Karoseri 2010 yılında yenilenen Viano’da çok fazla değişiklik beklenmiyordu. Yeni Viano; Gündüz sürüş aydınlatmalı Ledli farları, kaslı ön kaput ve yeni ön panjuruyla çok asil bir görüntüye sahip. Aerodinamik bir yapıya sahip olan Viano daha az rüzgar direncine maruz kalıyor ve yüksek bir araç olmasına rağmen savrulmuyor. Bu özelliği, Viano’ya üstün yol tutuş becerisi kazandırıyor ayrıca daha az güç harcayarak az yakıt tüketmesini sağlıyor. Yükseklik ayarlı havalı arka süspansiyon özelliğiyle aracın yüksekliğini bir tuşla değiştirebiliyorsunuz . Sunroof ve arka kısımda bulunan cam tavan aydınlık bir iç kabin sunuyor ve böylece ferah bir yolculuk sağlanıyor. Elektrikli katlanan ısıtmalı dış aynalar geniş görüş açısına sahip, ayrıca aynaların üzerindeki sinyal sürüş güvenliğini arttırıyor. Darbe ve hareket sensörlü elektirikli otomatik yan kapı, yolculara kendini özel hissettiriyor. Aracın yüksekliği optimal seviyede olduğundan çocuklar yada yaşlılar yolcu bölümüne binerken zorluk çekmiyor. Siyah, Beyaz, Gri gibi renklerden sıkılanlar mavi rengi düşünebilir. Mavi, Viano’da çok şık durmuş ve kullanışlı… 

Viano’da sürücü hava yastığı yanında sürücü yanı hava yastığı ve koltuk doluluk sensörü standart olarak yer alıyor. 

Dönüş aydınlatması ve Statik viraj lambasına sahip olan yeni Bi-Xenon farlar, sadece yolu ve çevresini aydınlatmanın yanında, hem sinyal verildiğinde hem de viraj alırken belli bir açıdan itibaren yanarak daha geniş aydınlatma imkanı elde etmenizi sağlıyor.. 

Ek olarak Viano'da elektronik stabilite programı (ESP), kilitlemeyi önleyici fren (ABS), antipatinaj kontrolü (ASR), elektronik fren güç dağılımı (EBV), fren destek sistemi (BAS) standart olarak sunulmaktadır. ABS fren sisteminin kullanıldığı ilk otomobil markası olan Mercedes bu tecrübesini yeni Viano’da da konuşturmuş.  Kuru zeminin yanında ıslak zeminlerde de test etme imkanı bulduğumuz Viano, yüksek hızlarda bile yön değiştirmeden sabit bir şekilde ve kısa mesafelerde durabilme başarı gösterdi. 

Baz fiyatı 122.560 TL olan Viano Ambiante donanımının birçok ek opsiyonları var ama bu haliyle de beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Fakat fiyat açısından rakiplerine oranlara biraz yukarılarda. 

<< Önceki Haber Mercedes’ten 5+1 lüks daire Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER