TRT'yi ayakta tutmak zorunda mıyız?

ÇETKODER TRT'nin aldığı katkı payı hakkında açıklamalarda bulundu.

TRT'yi ayakta tutmak zorunda mıyız?

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Faturalarda TRT payı adı altında ödemeler yaparak bu kurumu ayakta tutmak zorunda mıyız?" dedi.

Kayıp-kaçak bedeli, TRT payı gibi haksız hukuksuz alınan kesintiler için yazılı açıklamada bulunan Mustafa Göktaş, yıllardır elektrik faturalarında sadece kayıp-kaçak bedeli değil, aynı zamanda TRT payı da alındığına işaret etti. Göktaş, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Her iki hususta da mahkeme kararları ortada iken, toplumdaki genel kanaatin de bu işin haksız ve hukuksuz olduğu yönünde olmasına rağmen, adaletsiz ve hakkaniyetsiz bu uygulama bir türlü son bulmamaktadır. Tüketici olan vatandaşa 'git dava aç sen de kazan gel, paranı al' demek, adil devlete, sosyal devlete, hukuk devletine yakışmaz. Bu işin köklü çözümü, TBMM'den çıkacak minicik bir yasal düzenlemeden geçer. Mahkeme kararlarını önlerine alıp, kayıp kaçak bedeline son verecekler. Ayrıca serbest piyasa ekonomisi dediğimiz ortamda trilyonların aktığı sektörde TRT’nin sırtımızdan inmesini de sağlayacaklardır." ifadelerine yer verdi.

'GÜNÜMÜZDE SAYISIZ TV EKRANI VAR'

"Artık günümüz, TV düzeninin olmadığı ve tek ekran olduğu dönem değil." diyen Göktaş, TRT'nin desteklenmesiyle haksız rekabete de neden olunduğu belirtilerek, şu görüşlere yer verildi: "Günümüzde sayısız TV ekranı var. Ve halkın tercihleri değişti. Her alanda küçülen ve özelleşen devlet, neden TRT gibi bir çatıda ısrar ve inatla bizim sırtımızda bunu anlamak mümkün değil. Faturalarda TRT payı adı altında ödemeler yaparak bu kurumu ayakta tutmak zorunda mıyız? Millet geçim derdinde, ayakta durma derdinde, bir de böylesine kurum ve kuruluşları ayakta tutmak için sırtımıza biniyorlar. TRT payının da kalkması gerekir ve biz gerek kayıp kaçak bedeli, gereksiz TRT payı için yasal düzenleme yapılarak kaldırılmasını Tüm vatandaşlar ve tüketicilerimiz adına ilgililerden talep ediyoruz."

CHA
<< Önceki Haber TRT'yi ayakta tutmak zorunda mıyız? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER