Tarihi satın alma işlemiyle ilgili bomba iddia!

BMC ihalesine tek başına katılan ve 751 milyon TL teklif veren Ethem Sancak, dokuz ay önce 62 milyon dolara satın aldığı Akşam, Güneş ve Sky 360’ın bedelini hâlâ ödememiş.

Tarihi satın alma işlemiyle ilgili bomba iddia!

TMSF’nin, BMC ihalesine tek başına katılarak 751 milyon liralık teklif veren Ethem Sancak’ın yaklaşık 9 ay önce satın aldığı Akşam, Güneş ve Sky 360 televizyonun 62 milyon dolarlık bedeli ile işten atılanlara olan 2 milyon dolarlık tazminatları ödemediği ortaya çıktı. Ethem Sancak’ın, medya şirketlerinin bedelini ödemeden yeni bir ihaleye katılması da TMSF içinde tartışma konusu oldu.

TMSF tarafından geçtiğimiz yıl mayıs ayında el konulan Çukurova Grubu’na ait medya şirketleri ile ilgili tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Ciner Grubu’na 402 milyon dolara ihalesiz olarak satılan Show TV’ye ilişkin tartışmalar devam ederken şimdi de Akşam ve Güneş Gazeteleri’nin içinde yer aldığı Türk Medya’nın satışı hakkında bazı iddialar ortaya atıldı. Taraf’ın TMSF kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Çukurova Grubu’na ait BMC şirketinin ihalesine tek başına katılarak son olarak 751 milyon liralık teklif sunan Ethem Sancak, Akşam ve Güneş Gazeteleri ile ilgili taahhütleri de yerine getirmedi.

Akşam, Güneş ve Sky360 televizyonu ilk olarak, Sabah ve ATV havuzunun mimarı olarak bilinen Cengiz İnşaat, Kolin ve Limak’tan oluşan gruba satıldı. Üçlü, Türk Medya Grubu’na 62 milyon dolar vermeyi taahhüt etti. Ancak bu esnada, üçlünün Sabah ve ATV‘ye satın alması gündeme geldi ve Akşam ile Güneş Gazeteleri ise tekrar TMSF’ye kaldı. Bu kez, Ethem Sancak, Akşam ve Güneş Gazeteleri’ne aynı bedel üzerinden talip oldu ve TMSF, yaklaşık dokuz ay önce Türk Medya Grubu’nu Ethem Sancak’a sattı.

2014 MAAŞLARI SANCAK’TAN 
Bu süreçte, Türk Medya Grubu’nun piyasaya olan borçları ise TMSF tarafından üstlenildi. Hatta 2013 yılı sonuna kadar maaşlar da dâhil olmak üzere giderler TMSF tarafından gerçekleştirildi. TMSF ise, bu kaynakları Show TV’den elde ettiği gelir ile karşıladı. 2014 yılı başından itibaren ise maaş başta olmak üzere grubun giderleri Ethem Sancak tarafından karşılanmaya başlandı. Ancak, Ethem Sancak, Türk Medya’nın bedeli olan 62 milyon doları ise henüz ödemedi. Bu durum, BMC ihalesinin ardından fon da sıkıntıya yol açtı.

2 MİLYON DOLAR DA TAZMİNAT ÖDEMESİ VAR
Öte yandan, Türk Medya’ya el konulmasının ardından bir çok kişi işten atıldı. Bu kişilerin de ödemesi henüz yapılmadı. Grubun TMSF’ye geçmesinin ardından işten atılan gazetecilerin alacaklarının tutarının yaklaşık 2 milyon dolar olduğu kaydedildi. Söz konusu tutarın da bu güne kadar ödenmesi gerekiyordu. 

TARAF
<< Önceki Haber Tarihi satın alma işlemiyle ilgili bomba iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER