Ünlü ekonomi portalı inanmakta güçlük çekti

Bank Asya'ya yapılan hukuksuz operasyon dünya basınının da dikkatini çekti.

Ünlü ekonomi portalı inanmakta güçlük çekti

Bank Asya'ya yapılan hukuksuz operasyon ve mudilerinin varını yoğunu ortaya koyarak para yatırması dünya basınının da dikkatini çekti. Bloomberg ekonomi portalı'ndan Isobel Finkel konuyu sorgulayarak "Türkler neden cumhurbaşkanının batık dediği bir bankaya paralarını yatırıyor?' başlıklı bir haber kaleme aldı.

Finkel, 'normal şartlarda, bilindik manzara baskı altındaki bankadan müşterileri paralarını çeker fakat Türkiye'de aksine para yatırmak için kuyruk oldular' derken aslında konunun en önemli kısmını da böylelikle gözler önüne sermiş bulundu.

Haberin devamında bankaya para yatırmaya gelen bazı müşterilerin görüşlerine de yer verilirken bir müşterinin 'gecenin bir vakti insanları korkutmak ve düşüncelerini manupule etmek için bankaya çullanmak aksine bizi daha da bir araya getirdi' sözlerine de yer verildi.

Eylül'de de benzer bir baskı sonrası bankanın müşterilerinin elektronik eşyalarını, arabalarını ve hatta dairelerini sattığının altının çizilmesinin ardından bankanın yatırımcılarının 225 milyon lira daha ekleyerek bankanın sermayesini güçlendirdikleri de belirtildi.

Bank Asya'nın görevden alınan CEO'su Ahmet Beyaz'ın görüşlerine de yer verilen haber de Beyaz'dan şu sözler aktarıldı 'bu müşterileri korkutmak ve paralarını çekmelerini sağlamak amacı güden bir adımdır'. Türkiye'de müşterilerin bankalarda bulunan 100 bin lira ve altındaki paraları devlet garantisi altında olduğundan mudilerin korkmasına da gerek olmadığı anlatıldı.

Son olarak haberde aynı gün Türk borsasının dünyanın en kötü performansını sergilediği ve borsada işlem gören diğer bankalar günü dolar bazında eksi yönde kapatırken Bank Asya yüzde 3,3 yükselişle kapattığı da bildirildi.
Bloomberg.com
SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Ünlü ekonomi portalı inanmakta güçlük çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER