"Elçi cinayeti faili meçhul kalırsa, Türkiye'nin ayıbı olur"


Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, huzur ve barışın sağlanması için mücadele veren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını bildirdi. Baroda düzenlenen ruhsat töreninde konuşan Çıtırık, "Tetiği çekenlerin, talimatı verenlerin yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz. 21. yüzyıl Türkiyesinde faili meçhul cinayetler olmamalıdır; olursa da bu devletin çok büyük ayıbı olarak üstünde kalır." dedi.

Geçen yıl, hunharca katledilen 20 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan dosyası ile ilgili verilen kararı da değerlendiren Çıtırık, "Bu dosyayı ciddi bir şekilde takip edip, her aşamasına müdahil olduk. Kaybettiğimiz Özgecan'ı geri getiremeyiz; ama en azından 'tahrik ve iyi hal indirimi' uygulanmaksızın suçlulara verilen ceza vicdanları rahatlatmış, yüreklere su serpmiştir. Özgecan'ın katledilmesinden bugüne kadar tecavüz ya da şiddet uygulanarak 1000 kadın hayatını kaybetmiştir. Bu tür cezalar en azından bu eylemleri gerçekleştirenler için caydırıcılık yönü olması bakımından bir anlam ifade etmektedir." şeklinde konuştu.

Toplumsal huzur ve barışın sağlanması için mücadele ettiklerine dikkat çeken Adana Baro Başkanı, mesleklerinin kamusal yanının da bulunduğunu kaydetti. Mengücek Gazi Çıtırık, sözlerini şöyle tamamladı: "Elbette, işimizi yapacağız. Ancak Türkiye'nin hukuk devleti sorunlarında omuz omuza mücadele edeceğimiz gençlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkemizde hukuk devletinin artık öyle pek uygulamada kalmadığı, polis devletine geçişin her türlü örneğini yaşıyoruz. Toplumsal barış ve huzuru sağlamada yetkili olanlar daha da ayrıştırıcı, ötekileştiren nefret dilini ülkeye hakim kılmaktadır. Yetki ve sorumluluk taşıyanların bu sıfatla hareket edip, bu sıfata uygun davranış sergileyebilmeleridir. Dileğimiz, huzur ve barışın sağlanmasıdır."

Programda, Adana Barosu'nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Onur Soylu, Birgül Aksoy, Sinan Büyükşimşek, Gizem Mönür, Çağrı İnaç, Selçuk Cengiz, Süha Topaloğlu ve Fatma Arabacı'ya ruhsatnameleri verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber "Elçi cinayeti faili meçhul kalırsa, Türkiye'nin ayıbı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER