"Emekçiler açlık sınırının altında yaşamaya tutsak ediliyor"


Adana Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Nevzat Batmaz, Türkiye'de emekçilerin açlık sınırının altında yaşamaya tutsak edildiklerini söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde dernek üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Batmaz, emekçi kesiminin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Türkiye'de emekçilerin açlık sınırının altında yaşadığını ve bunun da baskıcı yasalarla düzenlendiğini kaydeden Batmaz, "Emekçilerin, eskiden taş ocaklarında çalışmaya mahkum edilen insanlardan farkı kalmamıştır. Taş ocağında çalışanlar bir suç isnat edilerek insanlık dışı çalışmaya mahkum edilirdi, emekçilerimiz ise hiçbir suç isnat edilmeden açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ediliyor, milletimizin vekilleri de bunu uzaktan izliyor." dedi.

Türk-İş'ten yapılan açıklamalara göre dört kişilik bir ailenin açılık sınırının bin 390 TL, yoksulluk sınırının ise 4 bin 529 TL olduğunu hatırlatan Batmaz, şöyle devam etti: "Bu, emekçiler, emekliler, işsizler, gizli işsizler, tarım işçileri, kısaca en az Türkiye'nin yarısının baskıcı ve zorlayıcı yasalarla, açlık sınırının altında yaşamaya daimi mahkum olduklarını göstermektedir. Bu koşullarda hiç kimse demokrasiden ve demokrat bir parlamentodan bahsedemez."

Bu durumda tüm emekçilerin, taşeron işçilerin birlik ve dayanışma içerisinde derneklerinin faaliyetlerine katılmasını isteyen Batmaz, "Emeğin karşılığını almak ve demokrasiyi omuzlarınızdan üzerinde taşımak için çağrıda bulunuyoruz. Tüm emekçilerimiz, dünyada sömürü düzeninin adı olan global ekonomik sisteme peşkeş çekilmektedir. Türkiye'de serbest piyasa ekonomisinin tutsağı olmuştur. bu sistemi değiştirmek emekçilerin birinci görevidir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber "Emekçiler açlık sınırının altında yaşamaya tutsak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER