Türkiye İnternet Klavye Şampiyonası kayıtları sürüyor


2016 Yılı Türkiye İnternet Klavye Şampiyonası kayıtları 1 – 31 Aralık 2015, yarışlar ise 4-22 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Türk gençleri; Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu (INTERSTENO) tarafından 1955 yılından beri organize edilmekte olan dünya klâvye, bilgisayar ve internet şampiyonalarında 2015 sonuna kadar 34 rekorlu 80 kez Dünya Şampiyonluğu elde etti.

Bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan 2016 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonası; her düzeydeki resmî ve özel öğretim kurumlarının öğrenci ve mezunlarıyla her yaştaki bilgisayar kullananları, bilimsel ve daha verimli yöntemlerle çalışmaya teşvik etmeyi hedefliyor.

Intersteno yönergesine göre; öğrenciler şampiyonaya; kendi okullarındaki bilgisayar dersliklerinde, okul yönetiminin ve öğretmenlerin sorumluluğunda internete bağlanarak yarışa katılabilecek.

Öğrenci olmayan yarışçılar, yarış sorumluluklarını üstlenecek bir öğretim kurumunda, yarış sırasında kendisinden sorumlu olacak öğretmen ve Intersteno Türkiye Temsilciliği'nin sorumluluğu ile birlikte, Türkiye 'İnternet Şampiyonası Katılım Formu'nu doldurtup, kayıtlarını yaptırabilirler ve şampiyonaya yine o okulun sorumluluğu ile görevli öğretmenin denetim ve gözetimi altında katılabilecekler.

YARIŞTA KULLANILACAK OLAN BİLGİSAYARLARIN ÖZELLİKLERİ

Yarışta kullanılacak olan bilgisayarların her birinin; yazılımlarının, Microsoft Windows XP ve üstü sürümlerinin olması, donanımlarının, Pentium-4 ve üstü uyumlu olması, internet ADSL bağlantı hızının 1 Mbit ve üstü olması, mümkünse kesintisiz güç kaynağının bulunması, gerekiyor. Aksi takdirde yarış sırasında meydana gelebilecek her türlü yazılım, donanım arızaları ve elektrik kesilmeleri sonucunda yarıda kalan yarışlar bir kez daha tekrarlatılmayacak.

10'AR DAKİKA SÜRE VERİLECEK

Yarışlar, 10'ar dakikalık testlerin hızlı ve olabildiğince hatasız yazılmasıyla yapılacak. Anadil ve çok dilli olarak 2 ayrı liste ile değerlendirilen yarış kuralları (barajlar) her dil için aynı olacak. 2016 Türkiye İnternet Şampiyonası, Bilgi İşlem Federasyonu – İntersteno'nun görevlendirdiği Gian Paolo Trivulzio (İtalya) organizatörlüğü ile Marco Olivo'nun Taki programı üzerinden, www.intersteno.it sitesinden yapılacak.

EN ÇOK YÜZDE BİR HATA İLE YAZILMASI İSTENİYOR

Türkiye İnternet Şampiyonası finallerine katılabilmek için; 12 ve küçük yaştaki yarışçılar için dakikada en az 100 vuruşu en çok yüzde 1 hata, 13 – 16 yaş arası yarışçılariçin dakikada en az 120 vuruşu en çok yüzde 1 hata ile, 17 – 20 yaş arası yarışçılar için dakikada en az 150 vuruşu en çok yüzde 1 hata ile yazmak gerekiyor.
21 ve yukarısı yaştaki büyük yarışçılar için ise dakikada en az 200 vuruşu en çok yüzde 0,5 (yüzde yarım=binde 5) hata ile yazmak gerekiyor. Sözcükler arasındaki boşluklar da birer vuruş, büyük harf tuşuyla yazılan harf ve imler ikişer vuruş sayılıyor. 10 dakikalık yarış sürecinin bitiminden sonra; yazarken fark edilip anında (birkaç saniye içinde) düzeltilmemiş her hatanın 50 vuruş ile cezalandırılmasıyla belirlenen puanlar sıralama listesinde yer alacak.

Bilhassa öğrencileri teşvik amacıyla İnternet Türkiye Şampiyonası için düşürülen bu en az vuruş miktarları İnternet Dünya Şampiyonasında 150/180/200/240 olarak yükseltilecek. Yarış metinleri, Dünya Şampiyonası Intersteno Jüri Başkanı (Belçika) tarafından, yarışçıların kayıtlı oldukları dillere göre hazırlanacak.

İNTERNET TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KATILIM AİDATI 15 TL

Kayıtları 01 Aralık 2015 – 31 Aralık 2015, tarihleri arasında yapılacak 2015 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonası'nın finalleri 4 Ocak 2015 – 22 Ocak 2015 tarihleri arasında, okul yönetimleri – Türkiye Koordinatörlüğü işbirliği ile belirlenen bir gün ve saatte, okul dersliklerinde topluca (aynı anda) yapılacak.

İnternet Türkiye Şampiyonası katılım aidatı ise 15 TL olacak, çok dillere katılım için ayrıca fark ödenmeyecek.
Şampiyonanın madalya, belge, posta – kurye vb. giderleri için zorunlu olan bu ödemelerin tümü Belçika'daki Genel Sekreterliğe (Türkiye Temsilciliği tarafından Euro'ya çevrilerek) gönderilecek, gerekli katılım aidatını ödeyemeyecek öğrenciler için okul aile birlikleri veya koruma dernekleri yardımcı olabilecek.

Tüm başarılı olan yarışçılar; okulları/kuruluşları veya ülkelerindeki Intersteno Ulusal Temsilcileri yoluyla birer Başarı Belgesi alacak. Her sıralama listesindeki ilk 3 kişiye birer madalya verilecek. Eğer ekstra sponsorluklarla ödüller sağlanması (ulusal veya uluslararası düzeyde) mümkün olursa, zamanında web sitesinden bildirilecek.
Üç veya daha fazla yarışçı öğrencisi başarılı olan öğretmenlere ayrıca birer takdir ve teşekkür belgesi verilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye İnternet Klavye Şampiyonası kayıtları sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER