EMO Başkanı Yeşil: Akkuyu Nükleer Santrali'ni bitirseniz de çalıştıramazsınız

EMO Başkanı Yeşil: Akkuyu Nükleer Santrali'ni bitirseniz de çalıştıramazsınız

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Başkanı Hüseyin Yeşil, Mersin'de inşaatı süren Akkuyu Nükleer Santrali'nin bitirilse bile çalıştırılamayacağını iddia etti.

EMO Mersin Şubesi, Yenişehir Belediyesi, Mersin Barosu ve Mersin Tabip Odası işbirliğinde düzenlenen Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu'nda konuşan Yeşil, Mersin'in nükleer santral kurulumuyla ülkenin gündeminde yer aldığını vurguladı. EMO olarak nükleer santrallerle ilgili yaklaşımlarını açıklayan Yeşil, dünyada yenilenebilir enerji alanlarında gelişimler büyük aşamalar kaydettiğini ve enerji üretimindeki öneminin ise giderek arttığını kaydetti.

Böyle bir ortamda ülkenin nükleer santrallere zaman, para ve enerji harcamasının üzücü olduğunu anlatan Yeşil, "Daha da üzücü olan Fukuşima felaketi sonrasında tüm dünyada kabul edilen nükleer santraların büyük tehlikesinin yok sayılmasıdır. Ayrıca nükleer santralardan üretilen enerjiyle ülkemiz pahalı enerjiyi kullanımına mahkum edilmiş olacak ve geleceğimize ipotek konulacaktır." ifadelerini kullandı.

Mersin'de kurulacak nükleer santralin Rusya'ya tahsis edilen arazi üzerinden bu ülkenin kurup işleteceği bir nükleer santralden ibaret olduğunu anlatan Yeşil şunları söyledi: "Bahsedilenlerin aksine bırakın dışa bağımlılığı azaltmayı Rusya'ya olan enerji bağımlılığımızı daha da arttıracak bir adımdır. Ülkemiz pahalı tehlikeli ve atık sorunu çözülmemiş olan nükleer santralarla mahkum edilmemelidir. Akkuyu Nükleer Santral inşaatına başlayamayacaksınız, başlasanız da bitiremeyeceksiniz, bitirseniz de santrali çalıştıramayacaksınız kapanacak."
CİHAN
<< Önceki Haber EMO Başkanı Yeşil: Akkuyu Nükleer Santrali'ni bitirseniz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER