Engelliler Birim Başkanı Ocak'tan yürek burkan serzeniş


Kars Belediye Meclisi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellileri misafir etti. Burada konuşan, Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, 8 gün önce yaşadıkları acı bir olayı anlattı. Ocak, "8 gün önce bir kardeşimizi doktora gönderemediğimiz için toprağa verdim. Peki sizler neredeydiniz? Bu kardeşim doktora tek başına gidemediği için, ailesinin müsait zamanını beklediği için geç tedavisine başlandı. Neden? Biz bunlara mahkum olmak zorunda mıyız?" diye sordu.

Kars Belediye Meclisi, engelli dernekleri ve okullarından idareci ve öğrenciler ile engelli vatandaşları ağırladı. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın tek tek misafirlerle tokalaşması ile başlayan programda, Dolunay Derneği ve Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak'ın konuşması ile salon adeta buz kesti.

Başkan Karaçanta'nın 'hoşgeldiniz' konuşmasının ardından söz alan Faruk Ocak, Birleşmiş Milletler engelli hakları, Avrupa Birliği engelli hakları bildirgesi, Türkiye Cumhuriyeti Engelli Yasası, Çevre Yasası, Sağlık Yasası ve Milli Eğitim Yasası'nın unutulduğu bir ülkede her şeye rağmen kendilerini mecliste ağırlamalarından dolayı meclis üyelerine ve başkana teşekkür etti.

'BEN DE SİZLERDEN BİRİYİM DİYE HAYKIRDIM AMA...'

Ocak, "Yıl 1994 ve ben engelliyim, yıl 2016 ben çocukluğumdaki gibi koşup oynamayı unuttum, dolmuşa binmeyi unuttum, insanların gözlerinin içine bakıp da bana acıyarak söz söylemesini yadırgamayı bıraktım. Ben de sizlerden biriyim diye haykırıyorum. Bugün burada sizlerin arasında bulunmamı sağladığınız için tekrar teşekkür ederim" dedi.

Engelli değil, her şeyden önce bir insan olduklarını vurgulayan Ocak, "Her insan bazı uzuvlarını kullanamayabilir, bazılarına muhtaç olabilir. Ama sizlerin çapraz park uygulaması sonucu bizler trafik kazaları atlatıyoruz. Trafik kazaları sizlerin uyguladığı kanunsuz kanunlarla oluyor." diye konuştu.

10 YILDIR ENGELLİLER İÇİN KARS'TA NE DEĞİŞTİ?

2006'da Dolunay Derneği'ni kurduğu zaman Kars'ta engellilerin dolmuşa binemediğini hatırlatan Ocak, 2016'ya yaklaştıkları bugün dahi aynı şeyleri yaşadıklarını belirtti. "10 yıldır Kars bir engelli aracı alamadı mı?" diye soran Ocak, "Belediyeler yasasının verdiği rehabilitasyon merkezini kuramadı mı? 10 yıldır Karslı olarak Kars'a ne verdiniz? Hiç bir şey. Bugün burada belki sözlerim sizleri suçlama, fakat ben kendimi suçlamadan dolayı yaşamı unuttum" ifadelerini kullandı.

8 gün önce yaşadıkları acı bir olayı hatırlatan Ocak, "8 gün önce bir kardeşimizi doktora gönderemediğimiz için toprağa verdim. Peki sizler neredeydiniz? Bu kardeşim doktora tek başına gidemediği için ailesinin müsait zamanını beklediği için geç tedavisine başlandı. Neden? Biz bunlara mahkum olmak zorunda mıyız?" şeklinde konuştu.

ENGELLİLER İÇİN MECLİS ÜYELİĞİ SAĞLANSIN

Belediye Başkanı Karaçanta ise vefat olayından yeni haberlerinin olduğunu ve engelliler için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Karaçanta, "Kars'ta tüm şehir içi dolmuş hatlarında engelli vatandaşlarımızın rahat seyahat yapabilmeleri için araçların o aparatlarla donatılmasını sağlayacağız. Bu süreç içerisinde görme engelliler okulu neden Kars'ta yok? Değerli hocam takdir edersiniz ki bazı şeyler belediyeyi aşıyor. Ama ben sizin bu talebinizi özellikle belediye meclis üyelerimizle birlikte mutlaka ilgili yerlere taşıyacağım. Bundan şüpheniz olmasın" açıklamasında bulundu.

'Belediyede neden bir engelli meclis üyesi yok?' sorusuna da cevap veren Başkan Karaçanta, "Yerden göğe kadar haklısınız. Düşünememişizdir belki ama bu gündeme alınmalıdır. Ben buradan size söz veriyorum; bir daha belediye başkan adayı olursam, belediye meclis üyem içinde kesinlikle ona yer vereceğim Faruk Ocak hoca" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından belediye meclis üyeleri engellilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler Birim Başkanı Ocak'tan yürek burkan serzeniş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER