Engelliler ok atarak moral buldu


Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında bir grup engelli, Okçular Tekkesi'nde düzenlenen müsabakaya katılarak ok attı. Heyecanlı halleriyle yayın başına geçen engelliler, kimi zaman zorlansa da attıklarını vurmayı başardı. Engellilerin sevinci özellikle yakınlarını mutlu etti.

Aileleri ile birlikte etkinliğe katılan engelliler hocalar eşliğinde en iyi dereceyi yapabilmek için yarıştı. Ok atan engellilerin mutlu halleri ailelerini ve organizasyon sahiplerini memnun etti.

Okçular Tekkesi Vakfı tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen okçuluk müsabakasına aileleriyle birlikte yaklaşık 60 bedensel ve zihinsel engelli katıldı. 'Spor engel tanımaz' sloganıyla düzenlenen etkinlikle engellilerin hem moral bulmaları hem de sosyal bir faaliyete katılarak keyifli anlar geçirmeleri amaçlandı.

Vakfın Beyoğlu'ndaki merkezinde düzenlenen organizasyonda engelliler, hocaları eşliğinde yayların başına geçti. Heyecanlı halleri dikkatlerden kaçmayan engelliler, biraz zorlansalar da ilk atışlarından sonra hedefleri vurmayı başardı. Atılan her okun ardından sevincini yakınları ile paylaşan engelliler gönüllerince vakit geçirdi. Bazı engelliler ilk ot atma tecrübelerinde zorlanırken, bazıları ise değme sporculara taş çıkarttı.
Ok atan engelliler arasında lisanslı sporcular da vardı. Muharrem Sağlam isimli sporcu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde profesyonel okçu olduğunu, ok atmanın insanı inanılmaz şekilde motive ettiğini ve mutlu olduğunu anlattı. Sağlam, imkan verdiği ölçüde okçuluğu sonuna kadar sürdürmek niyetinde olduğunu söyledi.

Engellilerin yakınları da çocuklarının l vakit geçirmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi. Bu tip faaliyetler sayesinde çocuklarının moral kazandıklarını belirten aileler, engellilere yönelik benzer faaliyetlerin artırılmasını istedi.

Okçular Tekkesi Vakfı Başkanı ve aynı zaman İstanbul Milletvekili olan Ali Haydar Yıldız da, etkinliğin açılışında engellilerle bir arada olmaktan ve onlara hizmet vermekten duyduğu memnuniyeti anlattı. Yıldız, "Vakıf olarak biz de bu hafta içinde bir kardeşler topluluğu inancıyla , Allah'ın bizi eşit ve kardeş yarattığını bilerek yaşıyoruz. Sevincimizi ne kadar paylaşırken mutluluklarımız o kadar artacak Üzüntülerimizi millet olarak ne kadar paylaşırsak üzüntülerimiz o kadar azalacak." dedi.

Yıldız, ok atan yarışmacılara da madalyalarını verdi. Engelliler müsabakayı toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirerek tamamladı.



CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler ok atarak moral buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER