EngelsİZliyoruz etkinliği gerçekleştirildi

EngelsİZliyoruz etkinliği gerçekleştirildi

'EngelsİZliyoruz etkinliği, 18 ilde 25 katılımcı üniversitenin salonunda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. EngelsİZliyoruz etkinliğinde görme engelli olanlar için sesli betimleme, işitme engeli olanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı alt yazısı olan 'Son Mektup' filmi Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi salonunda seyredildi.

EngelsiZliyoruz etkinliğine, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, Genel Sekreter Ahmet Yıldırım, Çankırı Karatekin Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyon Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şinasi Aşkar katıldı. Etkinlikle ilgili bilgi veren Çankırı Karatekin Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyon Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şinasi Aşkar, " Bu tür engellilere yönelik farkındalık ve erişebilirlik etkinliklerinin düzenlenmesinde ulusal engelsiz üniversiteler çalıştayları ve bölgesel toplantılardaki çalışmalar etkili olmuştur." dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde öğrenim hayatını sürdüren görme engelli öğrenci Medine Çakır da kendilerine yönelik böyle bir etkinliğin düzenlemesinin çok güzel bir durum olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Ben çok meraklı bir insanım filmdeki ince çizgiler de merak ediyordum. Üniversitemiz çok güzel bir işe imza attı emeği geçenlere çok teşekkür ederim. İnşallah devamı gelir. Bizim üniversitemiz zaten örnek bir üniversite umarım diğer üniversitelere de örnek olur. Çünkü hayatta bizde varız."

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde çağrı karşılama memuru olarak görev yapan görme engelli Kalender Şimşek ise duygularını, "Bu tür etkinlikler genelde büyükşehirlerde olur. Üniversitemiz engelli öğrenci biriminin Çankırı'da ilk defa böyle bir etkinlik düzenlemesi çok sevindirici bir durum engelleri ortadan kaldırmak bizim üniversitemizin en önemli özelliği." şeklinde ifade etti.

'Her Alanda Engelsiz ve Yaşanabilir Bir Dünya' sloganıyla hazırlanan projede; sanatın önündeki engellerin kaldırılması ve başta üniversitelerde olmak üzere toplumda engelli bilincinin oluşturularak konuya ilişkin farkındalık ve duyarlılık geliştirilmesi amaçlanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber EngelsİZliyoruz etkinliği gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER