Erdoğan: Ata vatanımız Türkmenistan ile ilişkilerimize hep itina gösterdik


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bağımısızlığından bu yana ata vatanımız Türkmenistan ile olan ilişkilerimize hep özel önem verdik, itina gösterdik." dedi. Erdoğan, Orta Asya'yı da 'Türk tarihi ve kültürünün membaı' olarak nitelendirdi.

Aşkabat'da düzenlenen Tarafsızlık Konferansı'nda konuşan Erdoğan, "Tarafsızlık, Türkmen dış politikasının temel prensibidir." dedi ve Türkmenistan'ın bağımsızlığından itibaren bu politika ile kesintisiz istikrar ve kalkınmayı yakaladığını vurguladı. Erdoğan, Türkmenistan'ın dış politikasının esası haline getirdiği tarafsızlık statüsü çerçevesinde bölgesinde ve dünyada dostane ilişkiler geliştirdiğini belirtti.

Erdoğan, "Türkiye, Türkmenistan'ın bölgesel ve küresel barışa, istikrara, dayanışmaya katkı sağlamaya yönelik girişimlerini desteklemektedir. Güvenlik sorunlarının arttığı, terörizm tehdidinin giderek yaygınlaştığı bir dönemde gerçekleştirilen bu konferans zamanlaması bakımından da önemlidir." ifadelerini kullandı.Ata-vatanimiz-Turkmenistan-ile-iliskilerimize-hep-itina-gosterdik-1965444.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Ata vatanımız Türkmenistan ile ilişkilerimize... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER