Erdoğan, Baykal'dan sonra o isimle görüşecek!

Muhalefet partilerinin hatta Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon görüşmelerini bizzat sürdürmekte kararlı.

Erdoğan, Baykal'dan sonra o isimle görüşecek!

Konuyla ilgili önceki gün CHP'den Deniz Baykal'la görüşen Erdoğan'ın, MHP'den Murat Başesgioğlu'nu da davet edeceği öğrenildi. Ardından HDP'li bir ismi ağırlayacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bizzat Koalisyon senaryolarının içerisinde yer almakta kararlı. Muhalefetin, “Anayasal sınırlarına geri dönsün.” çağrılarına rağmen geri adım atmıyor. Tam tersine, koalisyon müzakerelerini aktif bir şekilde yönetiyor. Önceki gün CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'la bir araya gelen Erdoğan'ın listesinde başka isimlerin de olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, sırada MHP'nin duayen isimlerinden Murat Başesgioğlu bulunuyor. Onu takiben de HDP'den bir isimle görüşecek.

2002-2010 yılları arasında AKP milletvekili olan Başesgioğlu, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı da yapmıştı. Erdoğan'ın Başesgioğlu üzerinden MHP ile bir kanal açmaya çalıştığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı'nın bu isimler dışında perde arkasından gayri resmi başka görüşmeler de yaptığı gelen bilgiler arasında. Bu arada Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde de ‘icracı' olmaya devam edeceği, hatta bakanların belirlenmesine bile karışacağı mesajını verdiği ifade ediliyor. Buna gerekçe olarak da yüzde 52 oyla seçilmiş olmasını gösteriyor.

Alınan bilgilere göre Erdoğan'ın, deneyimli siyasetçilerle buluşması AKP içinden başladı. Öncelikle TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le buluştuğu bilgisi edinildi. Aynı şekilde eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere 3. dönemini tamamlayarak Meclis dışında kalan duayen AKP'lilerle temas halinde olduğu biliniyor. Bu isimlerle bu süreçte sık sık bir araya gelerek müzakerelere dahil etme niyetinde olduğu belirtiliyor.

AKP'Lİ BİR KOALİSYON İSTİYOR


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından sızan bilgilere göre Erdoğan, AKP'nin bir şekilde koalisyonu kurması noktasında ısrarcı. 9 Haziran akşamı Saray'da kabul ettiği Davutoğlu'na da bu görüşünü ilettiği kaydediliyor. Davutoğlu'na, “Yüzde 41 oy aldın, iktidarda kalman elzemdir.” dediği ve 15 Temmuz'a kadar hükümetin kurulmasını istediği iddialar arasında.

Görüşmede ‘Demirel örneği' verdiği öne sürülen Erdoğan'ın, 9. Cumhurbaşkanı'nın 28 Şubat sürecinde koalisyonların kurulmasına doğrudan etki ettiğini hatırlattığı konuşuluyor. Demirel, dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ın istifası üzerine koalisyon ortağı Tansu Çiller'e görev vermek yerine anamuhalefet lideri Mesut Yılmaz'ı görevlendirmişti. ZAMAN
<< Önceki Haber Erdoğan, Baykal'dan sonra o isimle görüşecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER