Erdoğan: Bu ülkenin medyası utanç verici bir maziye sahiptir


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkenin medyası darbelere giden süreçlerde ve darbe dönemlerinde ortaya koyduğu tutumla da utanç verici bir maziye, bir geçmişe sahiptir." dedi.

Erdoğan, Bayburt Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Burada Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi.

Daha sonra kürsüye gelen Erdoğan, bilginin önemine değinerek, sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekti.

Erdoğan, "Bu durum malumatfuruşluğa yol açıyor. Manipülatif haberler bir tıkla herkese ulaşıyor. Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi sürecinde tecrübe ettiğimiz gibi bu imkanlar ihanet şebekelerinin elinde siyaset mühendisliklerinin, vesayet girişimlerinin aracı haline gelebiliyor. Yani neşter doktorun elinde hayat kurtarıyor; ama bıçak katilin elinde insanın hayatına son veriyor." diye konuştu.

Erdoğan, "Şayet gençlerimiz 140 karaktere sığdırılmış bir ifadeye sığınıyor, ötesini araştırmıyor, ilmin membaı olan kitabı, kütüphaneyi, tedrisi, talimi önemsiz görüyorsa burada ciddi bir sorun var demektir. Tüm bilgi kaynağı sosyal medya olan, kendini ancak kısaltılmış cümle ve kelimelerle ifade edebilen bir nesil bizim özlemini çektiğimiz bilgiyi üretemez." dedi.

Sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraf ve görüntüleri eğlenceli bulduğunu, tebessümle takip ettiğini belirten Erdoğan, "Asıl bilgi kaynaklarına yönelmezsek iletişim araçlarının esiri haline dönüşürüz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, Türk medyasını da eleştirerek şöyle devam etti: "Eleştiri ayrıdır, hakaret ve tahkir etme ayrıdır. Eleştiri, tamir etmedir. Kişinin mensubu olduğu kültürü, toplumu eleştirmesi ile aşağılaması arasındaki fark artık birilerinin çok anlamlı bir şekilde üzerinde durması gereken bir durumdur. Kendi ülkesine, milletine, tarihine, kültürüne, inancına hakaret edenler tamamen yabancılaşmış demektir, onlar milli, yerli değildir. İçinde geldiği milleti zorla dönüştürülmesi gereken bir kitle olarak gören anlayış yıllar boyu ülkemiz basınının hakim rengi olmuştur."

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Medya özgürlüğü kavramı çoğu zaman yanlış bir şekilde bu toplumu var eden, ayakta tutan milli-manevi değerlere hakaret hakkı olarak algılanmıştır. Bu ülkenin medyası darbelere giden süreçlerde ve darbe dönemlerinde ortaya koyduğu tutumla da utanç verici bir maziye, bir geçmişe sahiptir. Medyada rastladığımız; Kurban Bayramı bu sene de hac mevsimine denk geldi; metroda, uçakta namaz türünden haberler... Hem derin bir cehaleti hem de hastalıklı bir bakış açısını yansıtır. Şecaat arz ederken sirkatin söyleme meselesi..."

"Aynı tavrın bugün de devam ettiğini görüyoruz." diyen Erdoğan, Osmanlı'nın seçmeli ders olması, Diyanet'le ilgili haberlerde de bu durumu müşahede ettiklerini söyledi.

Erdoğan, "Bazı medya organlarının milletin değerlerine karşı düşmanca tutum üzerine düşünmemiz lazım." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Bu ülkenin medyası utanç verici bir maziye sahiptir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER