Erdoğan'ın kullandığı 'hakaret' ifadelerini TBMM kürsüsünde sıraladı


HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, cumhurbaşkanına hakaretten son dönemde çok sayıda dava açıldığına dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın farklı zamanlarda 'hakaret' içerdiğini iddia ettiği sözleri TBMM Genel Kurulu'nda sıraladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 30. birleşimi yoklama ile açıldı. İlk yoklamada yeter sayısına ulaşamayan Genel Kurul, verilen aranın ardından yeniden toplandı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor. Genel Kurul'da gündem dışı söz alan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın farklı zamanlarda 'hakaret' içerdiğini iddia ettiği sözleri sıraladı. Kerestecioğlu, "Özellikle de Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından bu yana Türkiye'de adalet sisteminin mesaisi, Cumhurbaşkanına hakaret edilip edilmediğini saptamakla geçiyor. Adalet Bakanlığı'nın geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamaya göre, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7 yıllık görev süresince 1.359 dava izni talebi gelmiş, 545'i kabul edilmiş ancak hiç tutuklama yaşanmamış. Buna karşılık Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde 1,5 yılda 1.500 kişi davalık şu anda ve 400 talep bekliyor, tutuklanan insanlar da var." diye konuştu.

HDP'li Milletvekili Kerestecioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Peki, sürekli hakarete uğradığı iddia edilen kişinin kendisi nasıl davranmaktadır? 'Alçaklar, zalimler', 'kadın mı kız mı bilemediğim', 'mert değil namertsin', 'artistlik yapma', 'ananı da al git', 'Haşhaşiler', 'nebbaşlar', 'mezarlık soyguncusu', 'sapıklar', 'Niye kaçıyorsun ulan İsrail dölü?', 'Haddini bil edepsiz kadın', 'Aydın müsveddeleri, karanlıksınız'… Evet, ağza almaya gerçekten aslında gücümün yetmediği bu sözleri söyleyen kişiye karşı birdenbire ülkenin birçok farklı yerinde tüm savcı ve hâkimlerin harekete geçmiş olmasının ceza hukukundaki dayanağı Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesi."

İfade özgürlüğünün yalnızca siyasi partinin ya da kişinin icraatını olumlayan, alkışlayan yayınlar için olmadığını kaydeden Kerestecioğlu, "Evet, sevilmediğinizde bu size ifade edilir. Burada siyasetçi olarak tercih sizindir. Ya gerçekten kendinize çeki düzen verirsiniz ya da despotlaşır ve nefret edilmeye devam edersiniz." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'ın kullandığı 'hakaret' ifadelerini TBMM kürsüsünde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER