Erdoğan: Kendisine akademisyen diyen güruh, devletine ve milletine kin kustu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu'daki operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarına tepki gösteren ve 'Suça ortak olmayacağız' başlığıyla bildiriye imza atan 1128 akademisyene tepki gösterdi. Erdoğan, akademisyenleri devletine ve milletine kin kusmakla suçladı.

Erdoğan, Ankara'da 99 baraj ve HES inşaatlarının toplu açılış töreninde konuştu. Sözü ortak bildiri yayınlayan akademisyenlere getiren Erdoğan, "Benim itirazım bu akademisyenlerin farklı düşünmelerine değil. Buradaki mesele kendilerine akademisyen diyen bu kitlenin tamamı yalandan, saptırmadan, propagandadan oluşan terör örgütünün dilini kamuoyunu yansıtmasıdır. Bu sözde aydınlar aydın değil, bunlar karanlıktır karanlık, bunu böyle biliniz. Bu mesele kesinlikle demokrasi meselesi, hak ve hürriyetler meselesi, düşünce özgürlüğü meselesi değildir. Türkiye'nin bu konularda hiçbir eksikliği yoktur, devletin ve milletin bekası meselesidir. İlgili kurumlarımızın da anayasamıza ve yasalarımıza göre açık suç teşkil eden bu ihanet karşısında gerekenleri yapacaklarına inanıyorum. Asla taviz verilemez." dedi.

"Kendisine akademisyen diyen bir güruh çıkıp, alenen terör örgütü yanında saf tutarak devletine ve milletine kin kustu. Kardeşlerim bu barajların en büyük düşmanı hangi güruhtur biliyor musunuz? Bölücü terör örgütü ve onu destekleyen siyasetçiler, akademisyenlerdir. Her ne kadar bu bildiriyi 151 bin akademisyenden 1128'i imzalamış olsa da durum düşündürücüdür. Terör örgütü adına kurşun sıkmakla propagandasını yapmanız arasında hiçbir fark yoktur. Bunun düşünce özgürlüğüyle hiçbir ilgisi yok. Bu ülkenin, vatanın birliğine, beraberliğine karşı olan herkes bilsin ki bizim karşımızdadır." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Kendisine akademisyen diyen güruh, devletine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER